АктуалноГрадътНовиниСпорт

Историческо! Пловдивските Ботев и Локо ще играят за Купата на България

Жълто-черната половина на Пловдив ликува след невероятна драма в София

„Смърфовете“ също на финал, отстраниха категорично Септември София

Ботев е вторият финалист за Купата на България и ще се изправи в историческо пловдивско дерби срещу Локомотив в София на 15 май. „Канарчетата“ направиха драматично 3:3 с ЦСКА в София и с общ резултат 6:5 се класираха в следващата фаза. Другият финалист Локомотив Пловдив отстрани категорично Септември София с 4:0, като запази преднината си от първия мач с 0:0 в административната столица.

Финалът на Ботев бе далеч по-драматичен. Срещата започна отлично за „жълто-черните“, които до почивката водиха с 2:0. Точни бяха Тодор Неделев с уникален гол от волле от 25 метра, и Лъчезар Балтанов след перфектна контраатака.

Истинската драма стана през втората част. ЦСКА върна един гол чрез Соу, който се възползва от единствената в този мач несигурна проява на полския вратар на Ботев Даниел Кайзер. Стражът се реваншира с поредица невероятни спасявания до края на мача. Малко по-късно съдията изгони Филип Филипов с втори жълт картон след спорен фаул при борба рамо в рамо с футболист на ЦСКА.

С 10 души „канарчетата“ не издържаха и допунаха два гола до 3:2, което щеше да прати мача в продължения. Първо след красив извеждащ пас Евандро излезе сам срещу Кайзер и изравни. Малко по-късно реферът окончателно съсече Ботев след много странна дузпа за падане на Рафаел. При последвалите оспорвания Вутов избута съдията и получи директен червен картон. Соу бе точен от бялата точка за 3:2.

Само няколко минути по-късно обаче Ботев вкара и унищожи амбициите на ЦСКА. Влезлият като резерва 17-годишен Кристиан Добрев спечели корнер за „канарчетата“, които имаха сили да атакуват и с 9 души. След статичното положение с глава Красимир Добрев матира защитата и прати пловдивската агитка в пълен екстаз. До края срещата се доиграваше, тъй като с повечето вкарани голове на чужд терен, Ботев се класираше дори при 4:3, а ЦСКА видимо нямаше сили и умения да вкара 2 гола за оставащите 5-6 минути.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Личи си, че спорта не ви е силата – „След статичното положение с глава Красимир Добрев …“ – друго е името на автора на третото попадение 😉

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина