АктуалноВластГласовеГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Дани Каназирева прие управлението на областна администрация

Здравко Димитров: Сигурен съм, че оставям областта в сигурни ръце. Дани ще има моята подкрепа във всичко

Новият губернатор: Това, което се случва, е знак за начина, по който ще се управлява Пловдив и областта- излизаме от тясно партийните интереси

Първата задача, която си е поставила, е среща с НКЖИ за запазването на бетонния мост

Иво Дернев

Дани Каназирева официално встъпи в длъжността областен управител на област Пловдив тази сутрин. Тя прие управлението на администрацията от предшественика си и вече настоящ кмет Здравко Димитров. В присъствието на зам.-областните управители, новия председател на Общински съвет, кметове на общини от региона и районни кметове, Каназирева получи печата на областния управител и ключа за административната сграда.

„Днес е един хубав ден за Пловдив. Спокоен съм, че оставям областта в сигурни ръце”, заяви Здравко Димитров при „предаването на щафетата”. Той подчерта, че регионът е най-динамично развиващият се. „ Поработихме много здраво да е на това ниво областта, с много инвестиции и много проекти. Съвместно с Дани ще ги доведем докрай”, допълни кметът на Пловдив.

След което заяви, че проблемът в многото инвестиции и индустриалното развитие на областта е в това, че Пловдив се превръща в голяма спалня. „Да, икономическите зони са частни инвестиции, но трябва да се намери механизъм там да има съпътстваща инфраструктура. Освен заводи да се строят детски градини, общежития, кооперации за работещите. Тъй като системата на града така не издържа. От там идват и сериозните проблеми на Пловдив- трафикът, качеството на въздуха, урбанизацията и презастрояването”, каза още Димитров.

Той добави, че Дани Каназирева идва в една подредена къща. „Тя има моята подкрепа във всичко. Поздравления за големия пост, който е и голяма отговорност. Предстоят важни години за Пловдив и няма време за губене”, каза още кметът.

„Да, голяма отговорност е да поема този пост. Очаквайте от мен уважение, диалогичност, професионализъм и бързи темпове на развитие. Ще поддържам диалог с всяка една община и всяка една държавна институция. Разчитайте на законосъобразност и прозрачност в работата ми. Ще работим заедно за Пловдив и нашия регион”, каза по време на церемонията Дани Каназирева.

След среща със Здравко Димитров на четири очи, тя излезе пред медиите за първа пресконференция като губернатор.

„Това, което се случва, е знак за начина, по който ще се управлява Пловдив и областта. Излизаме от тясно партийните интереси. С екипа ни очаква много работа за надграждане на свършеното в областната администрация”, каза Каназирева.

Заяви, че заместниците и главният секретар в областна управа остават. Предстои й среща с целия екип на администрацията и запознаване с текущите задачи.

„ При първа възможност ще се срещна с кметовете на всички общини в областта. Между тях ще има знак за равенство. Първата ми задача е среща с НКЖИ за запазването на бетонния мост, тъй като съоръжението е изключително важно”, допълни новият губернатор.

Подчерта, че не е променила позицията си относно данък МПС в Пловдив,              въпреки изявлението на финансовия министър Владислав Горанов, и смята, че ставката трябва най-малкото да се намали до нивата на столичната.

„ Аз и екипът ми ще бъдем коректив на общинските съвети за законосъобразност на решенията”, заяви още Дани Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина