АктуалноКултураНовини

Големият победител в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е Александър Христов от Велико Търново

Връчиха наградите в  IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст

Даниела Калчева, стажант

Големият победител в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е поетът Александър Христов от Велико Търново. IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст приключи с официална церемония по награждаване в  Културен център „Тракарт“ в събота вечерта.

Втора награда взе Оля Стоянова от София, а трета бе присъдена на Недялка Георгиева от Асеновград.

Специалният приз от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ получи Вангел Имреоров от Пловдив, а специалната награда за млад поет, давана от Радио Пловдив, отиде при Ана Цанкова от град Кърджали.

Другата специална награда, осигурена от хотел „Одеон“, получи Милена Райчева от град Варна.

По традиция се присъжда и специална наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“, за поет-студент, която беше  връчена от д-р Здравко Дечев.

Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно, са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив. Конкурсът се проведе и със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“,г-жа Тони Симидчиева и с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2, както и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“, Пловдив.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив, бе в размер на 1200 лв, разпределени както следва: първа награда – 600 лв. , втора награда – 400 лв. и трета награда – 300 лв.

Две награди бяха осигурени и от другите партньорите на конкурса – Специална награда за млад поет в стойност от  300 лв,  и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Победителите бяха избрани от жури в състав Антон Баев – председател, Станислава Станоева и Здравко Дечев. Те разгледаха творбите на общо 49 участници от цялата страна и определиха победителите IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина