АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

ГЕРБ в Източен заложи на кмета на Тракия Костадин Димитров за наследник на Тотев

Петър Петров номинира Здравко Димитров, само петима го подкрепиха

Заместникът на Зико поиска прегласуване, отказаха му

Иво Дернев

Членовете на районната организация на ГЕРБ в Източен фаворизира кметът на Тракия във вътрешнопартийната надпревара за кандидат за градоначалник на Пловдив. Общо седем бяха номинираните на събранието тази вечер в хотел Империал, като най-много гласове за номинационния процес събра именно Димитров. За него със „За” гласуваха 67 от присъстващите. Против нямаше, а един се въздържа. Най-малко гласове сред номинираните в Източен събра областният управител Здравко Димитров- едва петима подкрепиха номинацията му.

Всъщност, повече гласове събра друга номинация, но това гласуване беше проформа. С пълно мнозинство район Източен подкрепи номинацията на шефа на Чистота Иван Стоянов. Той предложи за кандидат за кмет Иван Тотев, въпреки че градоначалникът още миналия ден заяви, че си прави самоотвод. „Да подходим морално. Иван Тотев направи много за града. Понесе удари и критики, но не се подаде на натиск. Общината върви напред”, мотивира се Иван Стоянов. Той също си направи отвод, след като бе номиниран в залата. Така направи и кметът на Източен Николай Чунчуков.

Губернаторът Здравко Димитров очаквано бе номиниран от неговия заместник в областната администрация Петър Петров. „Аз лоша дума за Тотев няма да кажа. Сега са ни нужни здрави кандидатури, защото Славчо и комунистите точат зъби. Ако не спечелим на първи тур, на балотажа стане много по-трудно. Работя със Здравко, на ден се чува по пет пъти с премиера. Трябват ни истински личности”, обясни пред съпартийците си Петров. Само петима гласуваха „За” Зико, 55 бяха против, а 8 се въздържаха. Петров оспори вота, тъй като заяви, че реално 12 са подкрепили номинацията му, като предложи да има прегласуване. Желанието му обаче не бе удовлетворено. „Бяха повече, нали говорим за честност”, отбеляза той и седна на стола си.

Герберите в Източен подкрепиха силно и друг районен кмет от партията- този на Западен Димитър Колев. За него гласуваха 62-ма, шестима се въздържаха. Гласуваха и за номинацията на директора на РИОСВ доц. Стефан Шилев. Подкрепиха го 42-ма души в залата.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина