АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Как една пловдивска аристократична къща се превръща в хотел с характер

Макар да е разположено на няколко крачки от най – дългата пешеходна улица в Европа мястото успява да запази своя уют и интимност

В същото време удивлява с великолепната панорама към останките от Античен Филипопол

Хотел „Одеон” е личният проект на една дама, която влага цялото си сърце и енергия в създаването на нещо собствено и с личен почерк.

Работейки дълги години в туристическия бранш, идеята на Тони Симидчиева да направи нещо свое, е била винаги основен двигател през целия й професионален път. Дълго време тя търси точното място и сменя няколко концепции, докато преди 15 години не открива архитектурното бижу на ул. „Отец Паисий”. Сградата е доста стара, строена е през 30 – те години на миналия век, но носи белезите на аристокрацията и пловдивската интелигенция от това време. В преустройството й залагат на малък обем стаи – само 9, защото това позволява човек да бъде по – гъвкав и да реагира на  всички обстоятелства, които могат да възникнат от стопанисването на хотел в продължение на повече от десетилетие. Безспорно предишният опит в сферата помага много, особено в ситуации на криза, които неведнъж се случват в годините. Тогава тя впряга цялото семейство и сама застава на моменти зад рецепецията, за да оцелее и да превърне мечтата си в реалност. Неслучайно днес ресторантът към хотела е под вещото ръководство на сина й – шеф Хари Сопаджиян и бива смятан за едно от най – любимите места на жителите под тепетата.

„Всъщност това не е само един хотел, не е просто един от многото ресторанти, това е нещо специално, това е едно вълнуващо приключение в духа на старата пловдивска интелигенция, едно вълнуващо спускане в дебрите на историята, на едно от най-артистичните и красиви места в древния град Пловдив…”

Всяка една стая или апартамент носи усещането за дом и тотално се различава от обичайната стерилна хотелска обстановка с различните си интериорни решения в отделните помещения.  По обзавеждането не е работено с дизайнер, а самата Тони Симидчиева е избирала с внимание всеки един детайл. Често се е случвало да търси за „копчето – балтон”, но вроденият усет за хармония и деликатен стил биват оценени не само от гостите на хотела, но и от хора на изкуството и преподаватели по дизайн. Мебелите са от масивен дъб, а цялата атмосфера е сякаш обвита в ретро духа на отминалата аристократична епоха. Всички картини са подбирани с нюх към ненатрапчивото изкуство и допринасят по неповторим начин за чувството, че не си попаднал в някой голям безличен хотел, а на място, където подробностите са от значение.

Макар, че е разположен на няколко крачки от най – дългата пешеходна улица в Европа, хотел „Одеон” успява да запази своя уют и интимност, а в същото време да ни удиви с великолепната гледа, която се разкрива към останките от Античен Филипопол.

Всички забележителности са на пешеходно разстояние и мястото е предпочитано от всички хора, които желаят да са в самия център на града, но същевременно търсят тишината и спокойствието. Персоналът е винаги дискретен, ненатрачпив и намира на начин да удовлетвори желанията на гостите, за да направи престоя им комфортен.

Препоръчваме ви, ако  търсите място, където не просто да пренощувате, а да съпреживеете атмосферата на Пловдив; ако търсите не просто хотел, а място, където ще бъдете не клиент, а приятел, задължително да  посетите хотел – ресторант Одеон и да се оставите да се погрижат за вашето незабравимо изживяване в най – стария жив град в Европа.

Източник: Lostinplovdiv.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина