Къде отиват паветата от „Васил Априлов”?

Живот

Подменят с тях калдъръма в Аджисан махала

Зам.-кметът Кацарски: Пазим всяко извадено паве  

Какво се случва с паветата от бул. „Васил Априлов”? Този въпрос вълнува много пловдивчани, а Под тепето ще се опита да намери отговора му. Само в първия етап от реконструкцията на основната пътна артерия са изнесени десетки хиляди гранитни блока, а както добре знаем, те се търгуват повече от добре както в чужбина, така и у нас. Тепърва предстои асфалтирането на други павирани отсечки от пътната мрежа в района на „Васил Априлов” като улиците „Любен Каравелов” и „Гладстон”, а е предвидена и пълна реконструкция на отсечката на „Пещерско шосе” до жп прелеза. Стартира и дългоочакваният ремонт на „Коматевско шосе”, а с изброените строителни дейности ще бъде освободено огромно количество паважна настилка. Къде отива тя и за какво ще се използва?

Всяко едно паве се прибира, извозва в складовата ни база край колелото на Скобелева майка и се съхранява, гарантира пред Под тепето зам.-кметът Димитър Кацарски. През годините администрацията не веднъж е коментирала темата с километрите паважна настилка, извадени от земята в последните пет години. От там се кълнат, че каменните блокове, изтръгнати от сърцата на пловдивските тепета, се пазят от служители на общинска охрана в складовите бази, като всяко паве, което излиза от депата, се описва стриктно. Пазим всички павета, за да ги използваме в Централна градска част. Ползваме ги за всичко. Част от паважа от „Васил Априлов” например ще бъде положен в Аджисан махала. Искаме да подменим многото калдъръмени улици там с паваж, за да ползваме в последствие калдъръма в Стария град. Този процес е част от Интегрирания план за развитие, уточни Димитър Кацарски.

  

Споделете ни във:

2 коментара

  1. А пред Централна Гара няма ли да си ги върнете, ще бъде тотална излагация, ако оставите гарата с някъв утрепан асвалт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.