Какво да правим в Пловдив през уикенда (13-15.04)

Живот

Нещо вълнуващо се случва в Пловдив накъдето и да се обърнеш! Този уикенд ще обиколим баровете, за да послушаме яка музика, а междувременно ще открием и велосезона

Снимка: svetlana.kalpakchieva

13 април

Театрална премиера на "Остайница" от Рене Карабаш

Това няма да бъде литературната премиерата, която очаквате да видите. Това ще е театрално пътешествие през първите страници на романа, аудио-визуална разходка, която ще оставим на вас да довършите, в личната ви среща с червената книга.

Думи за книгата от Владимир Зарев:

"Читателят е поставен в епицентъра на кръвните отмъщения в Албания, там където смъртта следва като сянка и наровете никога не узряват. Подобно на романите на Исмаил Кадаре, книгата разгръща сериозните патриархални теми по тези земи и размишлява върху липсата на Бог в хората.

Тази разтърсваща книга заслужава голямо внимание, защото вярвам, че има силата да върне човешкото в човека.“

Събитието е част от календара на културните събития на инициативата Младият Пловдив чете и Община Пловдив.

Драматичен театър Пловдив
18 часа
Вход свободен

NU/ANCE / Artificial Lungs / Bee Bop Café

NU/ANCE на живо в Пловдив! Support Act: Artificial Lungs. Момчетата ще изпълнят самостоятелен сет с най-новото от авторската им музика!

Bee Bop Café
22 часа

NuMetal & MetalCore @Podleza bar&fun

Този път Podleza bar&fun ще включат и малко метълкор към любимото ню метъл парти. Обещали са ни много промоции и шотове. Подгответе си черния дроб за един незабравим петък 13-ти!

Podleza bar&fun
21.30 часа
Вход свободен

Spinning The Groove / 12 inch Madness Part 5 with Skill

Този петък отново поставяме иглата върху виниловия "groove" за петото издание на меломанската поредица, посветена на 12-инчовите сингли, "Spinning The Groove / 12inch Madness" със Skill. Музикалната селекция от архива на Домъ на плочата "Soul Searchin' ще е за ценители!Гответе се за танци.

Клуб Фарго
21 часа

The Bonnevilles [punk-blues / Northern Ireland]

Северноирландски блус с повечко дисторшън и с подчертано пънкарска душа.

THE BONNEVILLES от Лърган издадоха четвъртия си студиен албум Dirty Photographs само преди няколко седмци а в началото на април тръгват на източноевропейско турне. Домакин на концерта е радиофестивалът Alarma Punk Jazz Fest на БНР, който тази година става на 10.

Създателите на The Bonnevilles Андрю МакГибън Младши (китари, вокали) и Крис МакМълан (барабани) цитират сред вдъхновенията си Хаулин Улф, Хаунд Дог Тейлър & The Houserockers, Motorhead, Queens Of The Stone Age и, разбира се, легендарния си сънародник Ван Морисън.

Пост-културна сцена
21 часа
БИЛЕТИ онлайн в системата на EPAYGO и на касите на EasyPay. 8 лв предварително. 10 лв на входа в деня на концерта. https://www.epay.bg/go/1404624502

Още събития в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.