Извънземни кацнаха в Пловдив

Живот

Дони Маккаслин и компания свириха в памет на Дейвид Бауи

Какво беше това? Този въпрос си задаваха десетки почитатели на качествената музика на излизане от Дома на културата снощи. Извънземни! Бяха извънземни! Гениални същества от друга планета, сякаш отговори на всички легендарният пловдивски музикант Огнян Видев. Извънземните, пред които Оги успя да се поклони, бяха един от най-изтъкнатите саксофонисти на нашето време Дони Маккаслин и музикантите от бенда му. Виртуозите сътвориха нещо изключително на сцената на Дома на културата, във втората вечер от програмата на Plovdiv Jazz Fest. Последната група на Дейвид Бауи, работила с него върху предсмъртния му албум „ Blackstar”, остави исторически печат в музикалния паспорт на града ни.

Неслучайно Дони Маккаслин посвети последното парче в програмата снощи на великия Бауи. Той беше изумителен. Той бе толкова чувствителен, благороден, откровен и чист в това, което прави. Дейвид беше голямата работа, каза от сцената Маккаслин, преди да разтопи космическия си саксофон в парчето в памет на Бауи. Публиката чу няколко композиции от последния албум на Маккаслин „Beyond now”, изцяло посветен на Дейвид Бауи и създаден под въздействието от музиката му.

Гениалният саксофонист разкри от сцената, че още като малък е чул Мистерията на българските гласове, които са оставили голям отпечатък в съзнанието му. Това бе представата ми за България, каза Маккаслин.

След изключителния си концерт музикантите се срещнаха с феновете си във фоайето на Дома на културата. Раздадоха автографи и се снимаха с всички. Ти си изумителен. Извънземен, каза на американския саксофонист Оги Видев при милата среща помежду им.

Пълния текст и галерия в КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.