АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (19-21.10)

Този уикенд в любимите барове ни чакат със свежа селекция от тракове, а барманите ще ни забъркат най-яките коктейли

Снимка: szopskasalata

19 октомври

Mixology #12

През новия сезон се завръща поредицата събития Mixology на клуб „Фарго“, посветенa на коктейлното изкуство. В първото есенно издание и дванадесето поред специален гост зад бара ще бъде Александър Симеонов. За вечерта във „Фарго“ той е подготвил три уникални вкусови комбинации със специфични и нетрадиционни съставки.

За музикалната атмосфера по традиция се грижат резидентите на клуба, а този път миксологът зад пулта е Yours Truly!

Клуб „Фарго“
21 часа

Петък от винил

Традиционното събитие, на което музиката е изцяло и само от винил. Горещо ще бъде на дансинга и в петък вечер, когато ще слушаме любимите ни плочи с хаус класики от Perfecto, Baroque, Enhanced, Global Underground, Vapour Recordings, Yoshitoshi и много други.

Groove Music&Art
21 часа

В края на лятото – изложба живопис на Здравка Василева

От 19-ти октомври галерия „Лабиринт“ ще се изпълни с хармония и изящество, благодарение на картините на Здравка Василева. Самотни плажове, гледки от прозореца към далечния хоризонт, съзерцание на антикварни предмети в старинни интериори, преминаваща женска фигура – това са част от сюжетите в маслените платна на художничката. Картините и са радост за сетивата с богатството на изразни средства – от нежната линеарна рисунка до наситени живописни пластове с различна фактура и фино нюансиране. Нейните творби са обект на внимание на ценители в България и чужбина. Не пропускайте да ги видите на живо до 3-ти ноември!

Здравка Василева е родена 1977 в Пловдив, където учи в художествената гимназия Цанко Лавренов. През 2003 завършва Национална Художествена академия София,специалност Живопис. Защитава докторска степен по изкуствознание и изобразителни изкуства. В момента е доцент в катедра Живопис на НХА София.

Галерия „Лабиринт“
19 октомври – 3 ноември

From Plovdiv with Love

„Всичко, от което имаме нужда е любов“, а тук може да я намерите в големи дози. Навсякъде. От цветовете на града до усещането за спокойствие и уют, което Пловдив ти дава. Любов от пръв поглед. Любов, която прави първите си крачки с теб, чакайки те някъде из Главната, крачейки с теб из Капана и търсейки усамотение из дълбините на Стария град. Винаги разкриваща се, но същевременно потайна и лична.

Ние постоянно се влюбваме в красотата на Пловдив, защото никога не спираме да вървим с нея и да я преоткриваме, споделят организаторите. Сега те каним да повървиш по стъпките ни и да си припомниш какво е да се вклюбиш в място толкова уникално, че кара времето да спре.

„От Пловдив с любов“ е изложба, посветена на задължителните спирки по маршрута на Free Plovdiv Tour. Места, които ще имате шанса да преживеете и да вземете тези от тях, в които се влюбите, за спомен.

Галерия Plovediv
19 октомври – 2 ноември
Откриване: 19 октомври, 19 часа

MAX BG at BALLY CLUB

Петък вечер настроението е гарантирано, защото гост на клуб „Бали“ ще бъде Max BG, който ще представи своята музикална селекция.

Миксовете му са със специфично звучене, отличават се с качествен саунд, грууви елементи, украсени с перкусии, включени инструментални мотиви и отчетливи вокални акапели, характерни за танцувалната музика.

Музикалната му ориентация зад пулта варира от Deep House преминаващ през границите на Groovy Tech и достигащ до Underground и Tech House звучене.

Клуб „Бали“
21 часа

Какво още се случва в Пловдив този уикенд, вижте в Lost in Plovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина