Тотев за „Спиралата”: Дори да е дарение пластиката, тя пак е наша

Smart me App Гласове Култура Новини

Кметът обяви, че ако Жорж Трак посочи конкретно място, на което да бъде поставена творбата му, общината ще реши въпроса

Иво Дернев

Дори да е дарение пластиката, тя пак е наша, така или иначе. Жорж Трак има правото да я съхрани при него с приемно- предавателен протокол. Така кметът Иван Тотев коментира днешното демонтиране на „Спиралата” от площад Централен и решението на скулптора Жорж Трак да отнесе творбата си в собствен склад. Днес той използва същия екип, който преди 12 години монтира пластиката в сърцето на града.

Жорж Трак държи да не бъде в общински склад, а да бъде прибрана при него. Възложих проверка на документацията, свързана с фонтана и пластиката. Доколкото знам, общината е платила за изграждането на коритото на фонтана, допълни градоначалникът.

Той заяви, че скулпторът все още той не е определил подходящо място за ситуиране на произведението на изкуството. Когато прецени и посочи конкретно място, ние ще решим въпроса, обеща Тотев.

Споделете ни във:

3 коментара за “Тотев за „Спиралата”: Дори да е дарение пластиката, тя пак е наша

  1. А така! Болшевишкия копптор ( Партиен Дом?!) остава да грози картината, но се отдалечаваме от Европа..ГЕРБКП 2.0

  2. Населението отдавна оприличи съвсем прецизно творбата като СТРУЖКАТА.
    Думата / терминът “спирала” в геометрията означава друго нещо, какиното.
    Щяло да иде където я искат хората – айде пак Агитки, петиции и изпълнения: да не би някой някога да беше харесал това чучело, поредното след Франкенщайна пред ГДК- такива работи се правят и защитават с КОНКУРС ПРЕД ЖУРИ, то не може всеки да трупа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.