ЗдравеПУЛС

УМБАЛ „Свети Георги“ получи дарение от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан

Д-р Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан, връчи на УМБАЛ „Свети Георги“ дарение за пациентите на лечебното заведение. Поводът е Последният кръстоносен поход и спечелването на битката за непревземаемата крепост Одрин от Българската армия по време на Балканската война през март 1913 година.

Д-р Енчев разказа историята на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, създаден още през 11-ти век. Той подчерта, че идеята на дарението е в дните на пост членовете на ордена да направят нещо добро за пациентите и пожела на всички, които ще използват дарените изделия, да се възстановят бързо.

Благодарности към ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“, в лицето на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов, за успешното дългогодишно сътрудничество изказа д-р Енчев. Той подчерта, че за него и лекарите от екипа му, Университетската болница е тяхната Алма матер, където се обучават кадри за здравните заведения и така се гарантира качествено обслужване на пациентите.

Доц. Д-р Марин Атанасов, зам.-директор по лечебната дейност на Университетската болница, с благодарност прие дарението от стол с подвижна облегалка и крака, 7 проходилки с колела, 25 санитарни стола и 5 инвалидни колички. Той отбеляза, че те ще бъдат разпределени по клиниките на лечебното заведение и ще бъдат от полза на всички нуждаещи се пациенти на УМБАЛ „Свети Георги“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Ще дари всичко което си пожелаете . Той е по велик дори от брат си Бонд-Енчев .Членува във всички тайни и явни общества , дори великия Чък Норис му е сервирал водка във Светия Граал !!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина