МненияПод ножа

Снежана Фурнаджиева: Няма да позволим да политизират каузата ни

Младежите в общинския съвет са наши колеги и възпитаници, те сами са направили транспарантите си, коментира председателят на ДПХ

Няма да позволим да политизират каузата ни. Изкуството винаги е над политиката. Искаме само гаранции, че ще останем в дома си и че пловдивските художници няма да бъдат изолирани и обиждани, каза пред Под тепето председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева след вчерашния екшън в пленарната зала на общинския съвет. Под тепето писа вчера, че творците бяха използвани като политически снаряди в предизборна битка. Фурнаджиева обаче е категорична, че случилото се в местния парламент е било неорганизирано и спонтанно и самото дружество няма да даде на никой партиец да го използва за извличане на политически дивиденти. Запознахме всички в Общинския съвет с казуса ни, а предложението бе входирано първо от Дани Каназирева. Всички ни подкрепиха не като политици, а като граждани на Пловдив, за което им благодаря. Потърсихме този начин, тъй като нямаше по какъв друг да достигнем до Общинския съвет. Опитахме се да го направим чрез управляващите, но с тях не постигнахме диалог. Затова и се обърнахме към Дани Каназирева. В последствие всички, дори някои от групата на ГЕРБ, приеха за резонно искането ни да ползваме галерията за срок от десет години. Надявам се на другата сесия разумът надделее и всички бъдем заедно, на една и съща страна в този казус, допълни Фурнаджиева. Тя подчерта, че младежите с транспераните в Пленарна зала вчера са нейни млади колеги, току що приети в Дружеството на плвдивските художници, както и двама възпитаника на Художествената гимназия.
Фурнаджиева разкри пред Под тепето, че в навечерието на сесията е имала първа лична среща по казуса с кмета Иван Тотев. За нейното осъществятване е съдействала общинската съветничка от ГЕРБ Радослава Ташкова. Градоначалникът обещал на дружеството, че ще се съобрази с много от техните искания и че галерията на ул. Гладстон няма да бъде съборена. Точката за гласуване за ползването на галерия от дружеството вчера щеше да е ясен знак, че обещанията на Тотев са дадена кметска дума, а не само предизборни обещания, завърши Фурнаджиева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина