КултураНовини

Започва новата учебна година в ОДК

 Общинският детски комплекс в Пловдив отваря врати

На 1 октомври стартират заниманията по интереси през новата учебна година в Общинския детски комплекс – училището, в което децата ходят по желание. Обучението в детския комплекс цели чрез неформално образование да се достигне до пълноценно осмисляне на свободното време, да се стимулират познавателните интереси и да се развиват творческите способности на децата и учениците.

През тази учебна година ЦПРЛ – ОДК – Пловдив предлага занимания в 41 разнообразни педагогически форми в три области: „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“. В заниманията по интереси могат да се запишат деца и ученици от 6 до 19 г., които са активни, имат разностранни интереси и искат да развиват своите таланти.

Във връзка с динамичното развитие на дигиталните технологии, идентифицираната потребност от развитие в тази насока и в отговор на очакванията на деца и родители стартират безплатни школи по компютърно програмиране и информационни технологии, които ще обхващат децата в училищна възраст от 1. до 12. клас.

В областта на спорта се разкрива школа по триатлон, а към област „Изкуства“ се присъединява хор „Евмолпея“.

С нова визия и идеи е и вокална група „Синтез“ с ръководител Желязка Белчилова, която съвместно с детския театър с ръководител актрисата Мария Димитрова ще учат децата на сценично изкуство, съчетаващо музика, театрално действие и танц.

Сформиран е и клуб по съвременни танци с ръководител Красимира Ушерова.

Новата учебна година стартира с два обновени кабинета и обособени детски кътове в дворното пространство в основната сграда, както и реновирани волейболни игрища и дворно пространство на първи филиал на ОДК.

Общинският детски комплекс подготвя своята дейност в редовна присъствена форма на обучение, следвайки всички инструкции на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.

Клубовете, школите и съставите се ръководят от доказали се специалисти, обучението е безплатно и е съобразено с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците.

Графиците на преподавателите и повече информация за дейностите можете да откриете на адрес: https://www.odk-plovdiv.com.

 

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина