Забраняват излизането в парка, Пловдив под блокада, днес – най-малко нови потвърдени случаи

Актуално Градът Новини
Пловдив под блокада

Най-нисък ръст на заразени днес от избухването на епидемията от коронавирус отбелязаха днес, както и първи излекуван

127 са вече потвърдените случаи на болни от коронавирус у нас, съобщи на брифинга си днес ръководителя на Националния кризисен щаб Венцислав Мутафчийски. Новите случаи са 15, като ръстът е едва 13% – рекордно нисък ръст от избухването на епидемията досега. Нови случаи в Пловдив няма. Един пациент с потвърден коронавирус пък вече е излекуван, след като е дал две негативни проби и е пуснат у дома си, като това е първият случай на излекуван у нас.

Успоредно с това Министерство на здравеопазването въведе най-строгите мерки досега, считано от полунощ в петък срещу събота. Областните градове ще бъдат под пълна блокада с КПП-та на входно-изходните артерии. Влизане и излизане ще се позволява само в крайни случаи.

Мерките в самите градове също са крайно строги: Забранява се излизането в парковете, спортните и детските площадки. Изключение се прави само за разхождане на кучета, като не трябва да има струпване на хора. Магазини и аптеки пък ще работят до 10:30 часа само с хора над 60 годишна възраст, като в по-ранните часове по-млади хора няма да се обслужват.

Ако резултатите от тези мерки са негативни, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обеща още по-строги мерки, като излизането от вкъщи бъде изцяло ограничено.

 

Споделете ни във:

6 thoughts on “Забраняват излизането в парка, Пловдив под блокада, днес – най-малко нови потвърдени случаи

  1. При над 5000 теста имаме толкова зарзени, ако направят повече ще се промени и цифрата на положителните за вируса резултати. Мислете..

  2. Кви мерки, кви резултати, кви Най-малкото заразени. Абе и вие не сте в час. На 10-15 човека статистика водите. Другите държави правят по 5000теста на ден и регистрират стотици нови болни и десетки жертви. Ние за 2 седмици имаме 5000теста само. Кво анализират вакуума в държавното управление, или да ви мине статията!

  3. Как може при положение че в пловдив са едва двама заразени да го затварят както и другите градове които има едва по 2-3 случая . А какво правят тези които имат семейство и в градът и извън него . Това са твърде строги мерки и ситуацията която правят министрите става все по зле защото хората не се разболяват от вируса а от това че са подложени под огромен стрес и напрежение заради което психиката и имунната система отслабват . Защо не се затвори само софия който го водят като градът с най много заразени . Не сме затворници !!!

  4. Нали уж 52-ма са заразените а сега 127 ва кога да вярваме вие за идиоти ли ви мислите

    1. При над 5000 теста имаме толкова зарзени, ако направят повече ще се промени и цифрата на положителните за вируса резултати. Мислете..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.