АктуалноГрадътЗабравеният градКултураНовини

Всеки момент може да се подпише договор за проектиране на кино Космос

Носителят на авторските права арх. Абаджиев и спечелилите конкурса за ремонт Тектоника-Б са постигнали съгласие

До броени дни може да се подпише договорът, с който община Пловдив да възложи изработването на технически проект за ремонта на кино Космос. Носителят на авторските права арх. Абаджиев е постигнал съгласие с архитектурното студио Тектоника Б на арх. Димитър Балджиев, които спечелиха конкурса, организиран от местната власт.

Средствата за техническото проектиране са налични – те са заложени още в бюджета за предходната година и не бяха изхарчени. Така че тази година те веднага могат да се използват за проектирането, при което ще стане ясно и каква ще е сумата за самия ремонт по същество. Както днес потвърди и кметът Здравко Димитров, заделени са 150 000 лв.

Целта е киното да се превърне в многофункционална сграда за култура, обясни за Под Тепето зам.-кметът по култура Пламен Панов. Смятам, че може да се получи едно много добро място, като проектът – победител в конкурса е качествен, с уважение към сградата. Целта е сградата и сцената да бъдат съобразени с изискванията на разнообразни сценични изкуства – танцови, перформативни и други, за да бъде наистина многофункционална и на ниво, добави още той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина