БългарияГрадътКултураНовиниПод небето

Вдигнаха екрана: Безплатно кино на Небет тепе тази вечер

Предстоят 20 прожекции в 8 локации във всеки един от пловдивските райони, като всичките ще са в различни паркове – на Гребната база, в Лаута и други

Готова е конструкцията за предстоящото откриване на безплатните прожекции „Кино под звездите“ тази вечер на Небет тепе. Екипът на организаторите вече вдигна екрана, на който ще се излъчи първият филм – хитовият „Голата истина за група Жигули“ от 21:15 часа. Лично за прожекцията в Пловдив е режисьорът Виктор Божинов, който ще представи филма си пред публиката и вече се похвали със снимка от Небет тепе.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Предстоят прожекции в 8 локации във всички квартали на града – Небет тепе, Гребна база, парк Лаута, парк Белите брези,  парк Розариум, лятно кино Данов хълм (Сахат тепе), Ротари парк Тракия и Младежки хълм ще станат отново киносалони под звездите с  безплатни прожекции на  любими български и чужестранни филми.

От 17 юни до 11 юли пловдивчани ще могат да се насладят на общо 20 прожекции на открито. Всички прожекции на пълнометражните филми ще са предшествани от късометражни филми.

Началният час на прожекциите е 21:00 часа, само на прожекциите на Небет тепе е 21:15 часа.

Можете да си носите по нещо удобно за сядане (въпреки, че организаторите осигуряват и седящи места, но те често свършват) и нещо против комари.

Пълна програма със заглавия и информация за филмите ще намерите сайт https://kinopodzvezdite.com/

 

снимка: Виктор Божинов

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина