ГрадътНовини

Възстановяват автобусите към населените места в Родопи

Община „Родопи“ възстановява редовното разписание на междуградските автобуси по направленията Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица-Оризари и към високопланинските села Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево.

Новата фирма-изпълнител ще започне със стартови разписания по утвърдената маршрутна схема да работи още утре.

Договорът за обслужване на общинската транспортна схема по спешна мярка е сключен между община „Родопи“ и фирмата-превозвач ДЗЗД Консорциум „МАРИЦА ИЗТОК 2018.

Споразумението от страна на община „Родопи“ подписа кметът Павел Михайлов.

Запазват се маршрутните направления и местата за спиране на превозните средства. Разписанията на автобусите, които са с малки корекции, ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници по места в социалните мрежи и на спирките по населените места.

Билети ще се закупуват от шофьора. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара „Родопи“.

Досегашният договор за обществен превоз на пътници без конкурс с „Хеброс бус“ изтече тази събота, но фирмата отказа едностранно да подпише споразумението. Това наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община „Родопи“.

Всички, които имат издадени карти към „Хеброс бус“ имат право да поискат парите си обратно от фирмата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина