КриминалеНовини

Удариха един от най-модерните руски кораби край Украйна

Руската фрегата Адмирал Макаров е един от най-модерните военни руски кораби, пуснати на вода 2015-а година

Руска фрегата „Адмирал Макаров“ от типа Буревестник е била ударена от ракета Нептун близо до известния Змийски остров от украинските военни, съобщиха украински медии. Според данните до момента на борда на военния кораб проект 11356Р е станал взрив, след което е избухнал пожар. Активирана е спасителна операция, като в района има множество други плавателни съдове и самолети.

За момента няма потвърждение от руска страна на случая. По подобен начин преди седмици бе потопен корабът знаменосец „Москва“, за което дълго време руската страна отричаше, че е ударен. Засега потвърждение за спасителната операция има от сателитни снимки и засечено активно движение в зоната чрез американски разузнавателни дронове.

Според данни на специалисти, към момента „Адмирал Макаров“ е сред най-модерните руски кораби на вода в Черно Море, пуснат на вода през 2015-а година и един от най-важните кораби в черноморския флот. Корабът е оборудван с множество крилати ракети и други системи, както и различни хеликоптери. Екипажът е около 200 души.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина