Тотален хаос в Стария град, коли превзеха калдъръма и тротоарите

Общината напълно изтърва положението от контрол, автомобилите завзеха архитектурния резерват

Дори двора на АМТИИ се превърна в паркинг на близките хотели и места за настаняване. нареденият преди няколко години калдъръм е в кратери

Община Пловдив търпи пореден тотален провал. Заради безхаберие и липса на адекватни решения Стария град се превърна в паркинг в последните няколко седмици.

Въпреки бариерите и добре структурираната система за достъп до архитектурния резерват от преди няколко години, ситуацията в момента е извън контрол. Автомобили са превзели всеки свободен сантиметър в перлата на Пловдив. Хората в администрацията, които би следвало да отговарят за реда там, са се постарали да създадат абсолютен хаос от една добре организирана доскоро система за достъп и паркиране.

От снимките, които ви представяме, се вижда, че леки коли са паркирани навсякъде. Пренареденият калдъръм вече е изкъртен, а по настилката има безброй кратери, които застрашават глезените на пешеходците.

За тях пък въобще място не остана. Дори тротоари в архитектурния резерват няма- те са се превърнали в паркоместа. Така е пред Синьото училище- тротоарът там е напълно компрометиран от спрелите там шофьори. Ето галерия е от вида на настилката от редките мигове, в които няма спряно возило:

В паркинг е превърнат дори дворът на АМТИИ. Но не от коли на ръководството на Академията, преподаватели или студенти, а от гости на близките хотели и места за настаняване.

Много от автомобилите, полазили калдъръма и тротоарите, са rent a car, друга част са със столични регистрации. Има и такива на държавни предприятия, като Южноцентралното в Смолян. Което е доказателство, че бариерите в резервата се вдигат за всички.

„Който е решил, той е паркирал в резервата. Чудим се само кои седят на бариерите и на какъв принцип ги вдигат. До преди две години строителни работници за спешни ремонти не пускаха през бариерите, сега само НЛО и танк не е минало през тях. Само вътре в Античния театър още не са си вкарали автомобилите”, коментират живущи в Стария град.

Те добавят, че буквално във всеки свободен квадрат се е сврял автомобил.

А има и такива шофьори, които спират по средата на малки калдъръмени улички без тротоари.

А пешеходците, стига да са по-слабички, трябва да се провират между тях и стените на възрожденските къщи или дуварите на дворовете им.

Exit mobile version