НовиниСъдТемида

Шофьор, употребил алкохол и наркотици, е осъден на 6 месеца затвор ефективно

Присъда ще бъде изтърпяна при първоначален „строг“ режим

25-годишният мъж има наложена глоба в размер на 490 лв. и остава без книжка за 3 години

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден К.Я., на 25 г. Той е признат за виновен за това, че на 5 декември 2021 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,42 на хиляда, както и след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Престъпленията са квалифицирани по чл. 343б ал. 1 и по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на К.Я. наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 490 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

На 5 декември 2021 г., К.Я. управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка от полицейски служители в гр. Раковски. При извършени тестове с техническо средство е установено, че той шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества.

К.Я. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив. Определението е влязло в сила.

Районна прокуратура – Пловдив е изготвила предложение до Районен съд – Пловдив за привеждане в изпълнение на условно наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода,  наложено на К.Я. през 2019 г. за грабеж, тъй като настоящото деяние е извършено в 3-годишния изпитателен срок.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина