ИзбориНовини

РБ представи Инициативния си комитет (ВИДЕО)

89 души, сред които представители на академичната общност, лекари,спортисти, бизнесмени, общественици и журналисти

На събитието присъстваха и много българи от чужбина

„Републиканци за България“ представи Инициативния комитет в платформа А6 на НДК, където се събраха 89 души, сред които представители на академичната общност, лекари,спортисти, бизнесмени, общественици и журналисти.

Водещ на събитието бе Виктор Серафимов, д-р по международно право, който заяви: „Не знаем на колко скорости е Европа, но вярваме, че България трябва да удвои оборотите“. Според него г-н Цветанов успя да обедини много знакови фигури, експерти в своите области.

„Републиканци за България“ е проект, в който всичко ще бъде прозрачно. Той ще обедини всички дясно мислещи български граждани и ще отстоява евроатлантическата посока на страната“, заяви Цветан Цветанов.

Той даде заявка, че това е проект на експерти, а не проект за лидерство: „Ние сме отбор. А отборът не е един човек, отборът сме всички ние“.

Основните акценти, които ще залегнат в политиката на „Републиканци за България“ ще са насочени към образованието, съдебна система, средния и малкия бизнес, културата и електронното управление. „Републиканци за България“ ще обединява всички етноси, за да се преодолее разделението в обществото ни, което забелязваме през последните години.

Цветанов избра Пловдив, за да представи политическия си проект

За председател на събранието бе избран юристът д-р Виктор Серафимов, а за секретар – Радостина Циркова завършила в Италия, работеща във високолотехнологична компания в България.  Учредителната декларация на партията представи журналистът Горан Благоев, а самата тя ще се публикува в един ежедневник, за по-голяма прозрачност.

Гласувано и прието беше й откриване на банкова сметка в ДСК, в която да се събират дарения за обезпечаване на нуждите за представянето на Инициативния комитет и Учредяването на партията.
Учредяването на ПП „Републиканци за България“ ще се състои на 27 септември, неделя в Интер Експо център-София.

Сред популярните лица в бъдещата партия са бившият председател на Комисията по външна политика в българския парламент – Джема Грозанова, както и бившият кмет и бившият бластен управител на Видин – Огнян Ценков и Албена Георгиева  и един от учредителите на ДСБ – д-р Румен Динев. Впечатление направи и името на журналиста и водещ на предаването „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев, Георги Стефанов издател на вестник 7, волейболистът Боян Йорданов, както и това на криминалния психолог Тодор Тодоров. Друго познато име е Константин Иванов, който по време на пандемията около коронавируса стана популярен с инициативата си за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя“.

Джема Грозданова обясни,че е напуснала ГЕРБ, защото не е намирала ефективност в своята работа. Тя се присъединява към партията на Цветанов, защото смята, че ще бъде нещо ново,с нова енергия и с различен подход за работа.

„Това, което може да отличи нас от останалите партии, са хората, които участват в новия проект, и начинът на работа“, категорична е тя и смята, че са нужни предсрочни избори, за да има ново доверие.

Цветан Цветанов: Нямам абсолютно никаква договорка с ГЕРБ и нямам никаква зависимост

На събитието присъстваха и много българи от чужбина – легендарният щангист Благой Благоев, който от дълги години живее в Мелбърн и е представител на българската общност там и оперният певец в Кьолнската опера Георги Пандуров. Иван Тодоров, който над 30 години живее в Чикаго и работи за съхраняването на българските ценности на територията на САЩ, дарява наследствената си къща в Пловдив за офис на „Републиканци за България“.

С мисъл за всички българи зад граница партията си поставя за цел да се даде възможност за електронно гласуване в чужбина.

Цел на партията е и промяна на негативния образ на българския бизнес, както и минимизиране на негативните ефекти от демографската криза.

Цветан Цветанов не изключва още бивши членове на ГЕРБ да се присъединят към „Републиканци за България“.

Част от СДС – Пловдив отива при Цветанов

Тони Симидчиева за отцепниците от СДС: Няма да скърбим за тях

Сред гостите на събитието бяха бившите кметове на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, на Банско- Георги Икономов, на Ямбол- Георги Славов и бивши членове на СДС, ДСБ, ДПС, ДОСТ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина