Прегласуват върнатите от областния управител ПУП-ове утре

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Върнатите от областния управител Йордан Иванов решения за изменения на ПУП-ове ще бъдат прегласувани на утрешната сесия на Общински съвет. Очаква се мнозинството отново да подкрепи предложенията на общината относно подробните устройствени планове, които губернатора определи като незаконосъобразни на база първото тълкувание на ЗУТ от страна на регионалния министър Гроздан Караджов.

След вчерашната визита на министъра и постигнатото разбирателство с протестиращите строители стана ясно, че тълкуванието е било непълно, тъй като така е било поднесено питането към МРРБ от страна на съветниците от Демократична България. След повторно питане на главния архитект Димитър Ахрянов министър Караджов даде зелена светлина за разглеждане на подробни устройствени планове от местния парламент при условие, че се спазят две законови изисквания- те да бъдат разгледани на ЕСУТ и промените в тях да отговарят на предвидените промени в ОУП.

След визитата на Гроздан Караджов от групата на Демократична България излязоха с позиция във Фейсбук, в която заявяват, че ситуацията остава непроменена, въпреки изявлението на министъра. Те смятат, че разглеждането на подробни устройствени планове в ОбС остава незаконно.

Според съветниците от ДБ, Гроздан Караджов не е отменил писмения си отговор до тях, според който поради върната екооценка допускането на ПУП-овете не отговаря на изискванията на закона. Те подчертават, че министърът е успокоил строителите, които не са разбрали, че нищо от посещението му и изявлението му не се променя.

„ Остави Пловдив в същата ситуация, отпреди посещението му. Оценката си е все така върната и няма нищо ново там, т.е. не може да процедираме ПУП-ове. Сега кашата е по-голяма, но процедурата по приемане на ПУП-овете е все така незаконна. Ситуацията за строителния бранш все така остава непроменена и неговите действия ще са поставени под риск, докато администрацията на община Пловдив не реши трайно проблема със следването на закона.Отново призоваваме община Пловдив, да подоготви в най-кратък срок екологичната оценка на Общия устройствен план, за да не остават съмнения за правна несигурност”, се казва в позицията на съветниците от Демократична България след визитата на министър Караджов и в навечерието на сесията на местния парламент.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Прегласуват върнатите от областния управител ПУП-ове утре

 1. Министърът: 1.ЕСУТ вместо ОС; 2.ОУП вместо ПУП = ясно? каза:

  Кристално ясно е държавното законното положение според Министъра:

  1.Първо =строи се не според „гласувания от ортаците в ОС“ а по ЕСУТ!

  2.Второ =ПУПчетата на междуселския ГлавАрх да отговарят на ОУП -Общия Устройствен План, а не да му противоречат и „подобряват“ както Той си позволи върху Джамбаз Тепе, за което следва да бъде разжалван уволнен осъден и разпнат

  1. С други думи преведено на нашенски махленски:

   1. ОСъвет може да си гласува каквото ще. Всеки ПУП МОЖЕ да придобие законна сила ако е гледан, съгласуван и одобрен от ЕКСПЕРТИТЕ на ЕСУТ. Еднолични подписи от „ГладниАрхитекти“ не са достатъчни, ако не са защитили пред ЕСУТ всеки свой гениален ПУП. Агитки партийни ортаци в Съвета не са експерти и не могат самозвано да си присвояват компетенции за сметка на ЕСУТ.

   2. ПУП който противоречи на ОУП (Общия Устройствен План) и / или разстройва, „подобрява“ или пакости на градоустройството на Града няма как да стане законен.

   И пак „с други думи“ Министърът политкоректно само е УТЕШИЛ наскърбената групировка (кой казва ОПГ?) „БИЗНИСА“, че корабът потъва правилно и че всичките им щения ша са удо’л’творят ако спазат Градоустройствения План.

   Сори, драгий Ахрянов, за …чучурката, ала такова е СеЛаВи-то!

 2. и регионалното колкото и "културното" министерство каза:

  . . . колкото и на Наско Културното министърче можем да разчитаме на мъдрост, опитност и ръководство – толкова и на Регионалното . . .

  („Спасяването на давещите се е задача на давещите се!“)

 3. ПУПавото междуселско Ахряново градоразстройство си е незаконно каза:

  Незаконното строителство на Столипиново го правят за оцеляване.

  Незаконното строителство на „ГладАрх“ Ахрянов е междуселски бабаитлък на комплексиран Послушник. Греховна суетност и горделивост в нарушение на християнското смирение, етика и добросъвест.

  Съюзът на архитектите САБ и Камарата КАБ не могат да отпратят на заслужен отдих кмета, народен избраник и любимец.

  По закон обаче Камарата има прерогативи и длъжност да преценява, да степенува и да отказва правоспособност на “дипломирани” от Тимбукту, от ПУЦ, от РабФак, от Варна/Русе (?!?) практикуващи мутри -независимо колко скъпо са си платили за бумажката.

  При фрапантни издънки когато подобно на Столипински Цар „творецът“ си позволи върху Джамбаз Тепе да съчини и изгради свой незаконен идиологически Excrementus Fecalis Maximus в противоречие с Плана, да запречи за туристите обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ и да запечата дворцовите мозайки на върха тогава КАБ може да му отнеме професионалната правоспособност.

  Може да я намали до селски летни кухни или гаражи/септични ями, колкото да се прехранва.

  Нашият Град си има Дух =Genius Loci= далеч над сергиджийската суета на ЕСК’2019 с паразитиращите заплатаджийски институции пръкнали се.

  Patina Nobile, която от преструвките с бетонови „античности“ се опростачава безвъзвратно.

  Главен архитект на Пловдив Ахрянов без Конкурс не е никакъв, даже съгражданин не ни е камо ли Кореняк, а е навлек, доведеник на баскетБОЛЕН кадърник мозъклия, маша, Послушник, кукла на конци за далавери. С престъпните си „ПУП“-чета на коляно не може да постави пред свършен факт ОбщУстрПлан и Града. Не.

  Заповедта му за назначаване ако КАБ откаже правоспособност се обезсилва, подписите му стават невалидни и против закона и “инжинеринговите” им бумащини ИТН отиват в коша.

  Камарата КАБ ако не изпълнява основната си, жизнената функция за регулиране на професията а дреме като елитарен клуб с висок членски внос =може да се …закрие.

  Както през комунистическо каскет-политиКАЛИНКИ да ни назначават #КОЙ да коли/беси в градоустройството и архитектурата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.