Повече от 120 деца се включиха във футболния турнир на Община Марица

Повече от 120 деца се включиха във футболния турнир на Община Марица. В него участваха състезатели от първи до четвърти клас. Отбори от всички 13 училища на територията на общината премериха сили на футболния терен в Скутаре. Състезатели от Труд, Граф Игнатиево, Строево, Войсил, Бенковски, Рогош, Скутаре, Маноле, Динк, Калековец, Царацово, Костиево и Войводиново показаха своите спортни умения.

„Турнирът за деца се превърна в традиция в Община Марица. Идеята ни е да популяризираме спорта сред подрастващите. Затова в него няма класиране, но всички деца получават медали, а отборите – купи за участие“, коментира организаторът на футболния турнир Николай Нейчев. Той уточни, че съревнованията са oсъществени от Община Марица и се провеждат под патронажа на кмета Димитър Иванов.

Домакин на детския спортен празник бе ФК „Скутаре“.

„Спортните бази в населените места в Община Марица са нови и предоставят чудесни възможности за тренировки както за деца и младежи, така и за възрастни. Именно и затова последните години се радваме на постижения сред състезателите. Това повдига мотивацията им за нови достижения и за успехи в различните видове спорт“, подчерта Николай Нейчев.

Той допълни, че през тази година се построи 10-то спортно съоръжение в общината, както и нов футболен терен в Труд, изграден по програмата на УЕФА „Хеттрик V“.

„За нас е изключително ценна подкрепата, която кметът Димитър Иванов оказва към спорта и развитието на децата. Благодарни сме, че повече от 12 години той мотивира малки и големи състезатели да усъвършенстват спортните си заложби, активно да се състезават, да постигат успехи в съревнования и да печелят трофеи за феновете“, посочи Нейчев.

Той допълни, че сред гордостите за спорта в Община Марица са петте девойки от 13 до 18 години, които са част от националния отбор по футбол.

Exit mobile version