АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Полицаите гонят с шумомери плъзналите из града „гърмящи” автомобили

Пътна полиция обръща специално внимание на шофьорите на шумни автомобили, които след технически манипулации гърмят специфично по пловдивските булеварди. Както и водачите на шумни мотори. Това даде да се разбере началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Йордан Милушев. Темата бе отворена при старта на акция Зима днес след въпрос на Под тепето относно все по-честата поява на „гърмящи” автомобили, които най-често се движат с висока скорост по пловдивските булеварди.

„ Автомобилите и моторите, които издават силен шум, предизвикват недоволство от страна на гражданите, при това с право. Сектор Пътна полиция имаме шумомер, с който можем да засичаме стойностите на издаването на шума от изпускателните уредби на превозните средства. Този вид контрол се осъществява и във всички случаи, когато е необходимо, автомобили или мотори се спират от движение. Санкцията е за техническа неизправност, която може да варира от 50 до 500 лева. Спиране от движение е административна мярка до отстраняването на техническата неизправност”, обясни главен инспектор Милушев.

Началникът на сектор Пътна полиция заяви, че не всеки водач на „гърмящ” автомобил в следствие на техническа манипулация може да бъде определен като рисков.

„Не смятам, че всички шофьори, управляващи такива автомобили, трябва да бъдат поставяни под общ знаменател. Контролът върху тях е непрекъснат и искам да сте сигурни, че във всички случаи, в които сме установили такива автомобили, сме взели отношение такова, каквото трябва да бъде. Наистина в последните години има някаква кампания на водачите да преобразяват автомобилите си, но всичко може да бъде направено, щом е в рамките на закона”, добави гл. инспектор Милушев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Дрън, дрън, та пляс..Живея на „Руски“ и си нямате на идея за изпълненията на малоумните комплексари с гърмящите мотори като на писта…Сега е модерно да са друсани…Катаджии не съм видял…Естествен подбор, майна – или те, или ние…Аз лично бих си купил пушка…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина