Зелен градКриминалеНовини

Множество сигнали за неприятна миризма в Милево

Екоинспекцията в Пловдив изпрати мобилна станция за мониторинг в селото   

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) разположи мобилна автоматична станция в с. Милево, общ. Садово, чрез която ще се осъществи мониторинг на атмосферния въздух в населеното място през есенния сезон.

В отговор на въпрос на Под тепето от Екоинспекцията съобщиха, че това се налага заради множество граждански сигнали за неприятни миризми и съмнения за замърсяване на въздуха.  Хората са притеснени, че всико това се отразява негативно на здравето им.

Станцията ще остане в продължение на 14 последователни денонощия в селото, а контролните измервания ще се извършват непрекъснато.

Тя е позиционирана на посочено от жителите населеното място, уточниха от инспекцията.

След приключване на пробонабирането, всички обобщени данни ще бъдат анализирани и предоставени на Регионалната здравна инспекция – Пловдив, за да се оцени от компетентната институция рискът и въздействието върху общественото здраве.

Замерванията са започнали още в началото на годината и по протокол се извършват всеки сезон. Това е поредната четвърта серия измервания за годината, а получените резултати ще позволят да се направи пълна оценка на степента на замърсяване, като се отчетат сезонните въздействия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина