АктуалноГрадътНовиниСпорт

Пловдивското дерби на Лаута завърши без победител

Ботев и Локомотив си размениха по едно полувреме

Локомотив Пловдив и Ботев завършиха 1:1 в първото за сезона пловдивско дерби. Генерално двубоят бе равностоен, макар и двата отбора да може да съжаляват за пропуснати шансове да стигнат до победата. В първата част „канарчетата“ бяха по-активни и имаха няколко възможности за гол. Това се случи след центриране от статично положение на Тодор Неделев, което Виктор Генев овладя и вкара с ефектен удар. През първата част „канарчетата“ имаха още няколко възможности, но не успяха да затруднят по-сериозно Локо.

След почивката домакините обърнаха мача, а Ботев се прибра да пази резултата. Само след 10 минути по-активна игра, Локо изравни с ефектен гол на Венсан Марсел. След центриране в наказателното поле Димитър Илиев отправи мощен удар, блокиран от защитник на Ботев, но при добавката Марсел бе безпощаден и изравни. Играчите на Ботев не успяха да отговорят подобаващо, като сякаш продължиха с тактиката да пазят резултата. До края на мача „черно-белите“ имаха няколко възможност, но не твърде опасни, като „канарчетата“ застрашиха Локо само на два пъти с далечни удари при контраатаки – веднъж на Неделев, който получи контузия след удара, и веднъж на Маркиньос, който след хубав пас на резервата Димитър Тонев не успя да застраши вратаря на Локо от границата на наказателното.

След края на мача Тодор Неделев заяви, че травмата е в глезена му, но вероятно не е твърде сериозна и ще може да играе още в следващия двубой идния петък срещу ЦСКА.

С равенството Ботев остава на върха в класирането с една точка и мач повече от Славия и три точки повече от Лудогорец, които имат цели три срещи по-малко от „канарчетата“. Локомотив остава на 11-о място в класирането.

снимка: Официален фейсбук на Ботев Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина