Пловдивският театър с 5 номинации за Аскеер, най-много за “Коприна”

Градът Култура Новини

Сценография, костюми, музика и режусира са категориите, в които спектакълът се бори за престижната награда

5 номинации за Аскеер има пловдивския театър – 4 за “Коприна” и 1 за “Укротяване на опърничавата”, стана ясно от обявените днес състезаващи се за наградите. Призовете ще бъдат връчени на 24 май в театър Българска армия.

В категорията за режисура номинацията за Диана Добрева ще се състезава с колегата Стайко Мурджев, който е номиниран с постановката “Укротяване на опърничавата”, както и “Амадеус”, който обаче е спектакъл на Народния театър “Иван Вазов”. Номирана е също Бина Харалапмиева с “Една испанска история” от Малък градски театър “Зад Канала”.

В изключително тежката категория “Сценография” пловдивският спектакъл “Коприна” получава номинация за работата на Мира Каланова, като конкуренти са Нокила Тороманов-Фичо за “Госпожица Юлия” и световноизвестният Робърт Уилсън в тандем с Мари де Теста, поставили незабравимият спектакъл “Бурята” в София.

Другите две номинации са за костюмите на Марина Райчинова за “Коприна“, в състезание с Юлиян Табаков за “Шахнаме: Сказание за Зал“ и Яши Табасоми за “Бурята“, както и в категория за “Музика”, където Петя Диманова за “Коприна” се състезава с Калин Николов за “Госпожица Юлия“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.