Написаха над 60 акта за предлагане на сексуални услуги около Скобелева майка

Актуално Градът Криминале Новини
Скобелева майка

За 10 дни около празниците служителите на пловдивската полиция са направили куп проверки

За времето от 23 април до 2 май служители ОДМВР Пловдив са провели акция за незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества, установяване на лица, извършващи аморални действия на публични места, както и проверки на лица от криминалния контингент.

Най-впечатляващи са резултатите при акции около Скобелева майка, като са написани над 60 акта за предлагане на сексуални услуги, обявиха от полицията. При проверки за наркотици пък мъж е опитал да избяга, но е хванат след гонка. При опита за задържане той е посегнал на полицай и е причинил лека телесна повреда.

В рамките на 10 дни в момент на притежание на марихуана, бонзай хероин и таблетки ривотрил са арестувани петима души, като три от задържаните са жени. Две от тях са пловдивчанки, а третата от Стара Загора.От едно от лицата са иззети няколко блистера таблетки ривотрил. Акциите са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР Пловдив, охранителна и общинска полиция и криминалисти от Пето РУ.

При една от проверките служители на реда се натъкнали на мъж,който в опит да осуети законовите действия на полицаите, се опитал да побегне, последвала гонка, но мъжът у когото са били открити впоследствие наркотици, е бил задържан и арестуван. При оказването на съпротива, задържаният е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице.

При контрола по пътищата са задържани двама водачи, извършили престъпления свързани с шофиране под въздействие на алкохол и наркотични вещества. Над 60 са актовете по Наредба 1 на община Пловдив съставени на лица, които предлагат сексуални услуги в околностите на „Сколебелева майка“.

30 от проверените не са носили в себе си документи за самичност, като за нарушенията е взето административно отношение и са им съставени актове по ЗБЛД.

Някои от проверяваните при вида на патрулка или униформени са се опитали да ибягат, предприемайки и пресичане на оживения път в близост до натоварения пътен възел, с което са създали и предпоставки за ПТП. Като резултат са съставени 26 акта и фишове по ЗДВП. При акцията униформените са попаднали и на 2-ма души, обявени за издирване в качеството им на свидетели.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.