ИзбориНовини

Масово присъствие на пловдивски социалисти на Бузлуджа

Стотици членове на БСП-Пловдив, водени от градския и районните председатели, се включиха в празника на левицата, която откри предизборната кампания на върха

Лидерът на БСП Корнелия Нинова откри предизборната кампания на левицата от Бузлуджа днес, където преди 131 години е поставено началото на социалистическото движение у нас.

Осем автобуса и десетки автомобили от Пловдив се отправиха рано сутринта към местността Историческа поляна. Там стотиците пловдивчани се присъединиха към съмишлениците си от цялата страна, за да отбележат 131 години от началото на организираното социалистическо движение в страната. По данни на партията около 20 000 привърженици са се изкачили до историческия връх.

Новоизбраният градски председател на БСП – Пловдив Иван Петков, заедно с председателите на районните организации – Екатерина Делинова, Петър Бояджиев, Николай Иванов, Владимир Докторов и Йохан Петков, поведоха пловдивските членове и симпатизанти към събора на левицата, където бе поставено началото на предизборната кампания за предстоящите през есента парламентарни избори.

„Няма по-подходящо място от Историческа поляна, от което да започнем поредната битка от борбата за справедливост, която вече 131 години българските социалисти водят. Днес и тук е моментът да заявим, че БСП ще продължава да отстоява изконните ценности – справедливост, солидарност, равенство“, коментира Иван Петков.

БСП тръгва към предстоящите избори с тревога за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е борбата с тях и защитата на българските граждани и семейства, каза Корнелия Нинова. През изминалите седем месеца, през които управлявахме с дясна партия, ние доказахме, че сме държавно отговорна партия, през този период БСП беше фактор на стабилност и социален стълб в политиката“, заяви още тя.

Източник: БСП – Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина