Лавров: Ще отговорим на София със същата мярка

Избори 2021 Новини
Митрофанова
Под Тепето

Руснаците отпътуваха от София с два самолета в неделя

 

Москва ще отговори реципрочно на експулсирането от София на 70 дипломати и служители на посолството от Русия, пише dariknews.bg.

Това коментира външният министър на страната Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости. По думите му руското посолство в България на този етап и с настоящия персонал не е в състояние да работи нормално.

„По наша оценка, по оценка на Министерството на външните работи, посолството в момента не може да работи нормално. Естествено, ние ще се реваншираме на нашите български колеги“, каза първият дипломат на Москва по време на пресконференция.

Миналата седмица руският посланик в България Елеонора Митрофанова обяви, че ще поиска от Путин да затвори посолството в София заради отзоваването на 70 дипломати. Изгонването бе обявено миналият вторник от премиера в оставка Кирил Петков.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Лавров: Ще отговорим на София със същата мярка

  1. Няма да затворят посолството си, за съжаление, както и да се откажат да вредителстват и занапред на България. Борбата ще е дълга и мъчителна, но това е шансът да скъсаме гнилата пъпна връв с азиатско–съветската паплач. Иначе не се чудете защо децата ви бягат от България и ви оставят неутешни родители. Изборът е ваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.