ГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Изградиха топла връзка между обновеното СУ „Любен Каравелов“ и новата школска спортна зала

Модерна спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време врати за учениците на СУ „Любен Каравелов“ в Пловдив. Заедно с тях възпитаниците на училището, което е с музикален профил, ще се радват и на обновената сграда на улица „Марагидик“ №37. Приемателна комисия вече е огледала обектите, като не е изказала никакви забележки и се очаква в най-скоро време да бъде издаден Акт 16.
„Спортната зала е многофункционална, в нея може да се тренират волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Снабдена е с модерно електронно табло, а при нужда може да функционира и като концертна зала, тъй като има изградена и сцена. Местата за зрители за спортни срещи и концерти са 238. Басейнът е с 4 коридора, дълъг е 25 и е широк 12,5 метра“, разказа директорката на училището Славка Щерева.
Тя посрещна заместник-кмета по строителство Пламен Райчев и му показа вече завършения комплекс, който е свързан със сградата на училището посредством топла връзка.
„Изключително съм доволен от свършената работа, тъй като приемам този обект като кауза – в страната няма друг подобен. Доста често съм инспектирал строежа и сега, когато го виждам в завършен вид, разбирам, че всички усилия са си стрували. Тук имаше проблеми с неточно проектиран трафопост и неговото преместване отне известно време, но резултатът е впечатляващ“, не скри одобрението си зам-кметът.
Залата и басейнът, както и ремонтът на основната и помощната сграда на СУ „Любен Каравелов“ са изпълнени по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на залата и басейна, заедно с изградената топла връзка със сградата, е общо 2 885 415 лева с ДДС.
Заместник-кметът Райчев и директорката Славка Щерева разгледаха и реновираната сграда на улица „Марагидик“, която е преобразена. В нея се помещават кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти, има две зали за танцовите ансамбли на училището, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. В сградата има и собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите и ансамблите ще правят своите демозаписи. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина