ГЕРБ и СДС отиват заедно на парламентарните избори, регистрираха коалиция

Власт Избори 2021 Новини

От ГЕРБ отчетоха, че структурите им са в изключително добра кондиция и са убедени, че коалицията на най-голямата партия и най-старата дясна партия след демократичните промени ще доведе до успех

ГЕРБ и СДС отиват заедно на парламентарните избори. Днес коалицията се регистрира в ЦИК за вота на 4 април в последния възможен ден. Подадените подписи са 9999, а са събрани над 52 хил.

От ГЕРБ отчетоха, че структурите им са в изключително добра кондиция и са убедени, че коалицията на най-голямата партия и най-старата дясна партия след демократичните промени ще доведе до успех.

Възможните коалиции след вота не бяха коментирани с аргумента, че първо трябва да минат изборите и да се види разпределението на силите, но основен опонент за партньорите остава БСП.

Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа, коментира Даниела Дариткова и апелира за масово участие в изборите. Според нея основното предизвикателство е провеждането на избори в условия на пандемия. Тя обаче не отговори на въпроси за конкретни лица в листите.

Зам.-външният министър Георг Георгиев каза в отговор на въпрос, че датата 4 април затруднява организацията на вота в чужбина. Той напомни, че има държави в тежък локдаун и че тогава е католическият Великден.

Георгиев обаче каза, че се прави всичко възможно и се водят ежедневни разговори, за да могат българските граждани по света да упражнят правото си на глас. До момента разрешение за провеждане на изборите за български парламент са дали 66 държави.

Източник: Днес/ Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.