ИзбориНовини

ГЕРБ и ИТН се срещнаха без окончателен резултат

Представители на най-голямата парламентарна група в новото Народно събрание ГЕРБ-СДС и на „Има такъв народ“ се срещнаха за разговори за излъчване на правителство, но без окончателен резултат. Разговорите са преминали в добър тон, като двете групи са имали припокривания в много теми, но тепърва ще има още дискусии, сподели след срещата Деница Сачева от ГЕРБ.

Говорихме основно по политики, имаме съвпадения, но имаме и различия, заяви тя. Не са водени разговори за конкретни имена и постове. Тя не уточни дали и доколко ИТН са склонни да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС под формата на „правителство на споделената отговорност“, както го назовават от ГЕРБ.

Важна новина, която Деница Сачева сподели е, че те няма да се срещат с представители на партия Величие. След като ПП-ДБ, Възраждане и БСП от своя страна отхвърлиха вариант за подкрепа на партия ГЕРБ, то единственият възможен формат към момента е ГЕРБ-СДС в правителство с ДПС и ИТН.

Утре парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се събере и ще вземе вътрешно решение за своя кандидат за председател на Народното събрание, каза още Сачева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина