АктуалноГрадътНовини

Директорът на Природонаучния музей защити динозаврите: Ще разширим експозицията с птеродактил и още

Това е демо-версия, ще има още динозаври и модули с добавена реалност

Аниматроник динозаврите имат възпитателен ефект, категоричен съм в това и го казвам с моя близо 15-годишен опит със студенти и деца, това пише в официално писмо-отговор гл. ас. д-р Огнян Тодоров във връзка с изявената позиция от Камарата на архитектите и Съюза на архитектите срещу новата зала на динозаврите в Дома на новороденото, част от Природонаучния музей. Те предизвикват любопитсвото на децата и виждаме ефекта сред „младшите стажанти“ – 7 деца на възраст от 9 до 12 години, част от екипа на музея, пише още Тодоров. Той възрази срещу оценките, че експозицията е „кич“ и „напомня селски панаир“, каквото е мнението на архитектурната гилдия.

В отвореното писмо обществеността добива представа и за бъдещите планове на публичния музей – добавяне на още 4 динозавъра от най-познатите на децата видове, изграждане на модули с добавена и виртуална реалност, закупуване на отливки от динозаври, както и реални части – зъби, кости и др. от динозаври и прочее.

Д-р Тодоров уточнява, че цялата експозиция е „изцяло мое решение“, както и идеята за изпълнението ѝ. Той уточнява, че е получил награди от Министерство на културата за работата си и цитира ръста на посетителите, както и награди, които самият музей е получил, като „Най-добър музей за 2016 година“. На финала той уточнява, че ако архитектите си бяха „направили труда да проучат намеренията за цялостната визия на проекта“, биха разбрали, че нещата, които КАБ и САБ искат да видят – реални вкаменелости, интерактивни модули и др. – са предвидени. Огнян Тодоров изразява надежда, че писмото на архитектите няма скрит подтекст и съжаление, че „безпочвените обвинения“ сриват авторитета на музея. Той прилага и подкрепителни писма от двама специалисти – проф. Златозар Боев от БАН и гл. ас. д-р Славея Петрова, както и писмо от китайската компания, доставила моделите на динозаври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Една издънка е предостатъчна.

    Преди да изпълни заканата за още тенек… пардон, ПВЦ-та с тригодишна трайност от Китай вместо от полит-коректния Тайван, предостойният акад, проф. д-р Тодоров, член-кореспондент на БАНда следва да възстанови от джоба си разноските, да си прибере такъмите (или препродаде към НовоСело) и да се оттегли в заслужен отдих.

    Освен ако за увреждане на архитектурна ценност не дължи излежаване на известен период при г-н Ставри в ЦСЗ (който обаче отказвал да осиновява нови дружки, писнало му било от мръсници).

    Законността е предмет на прокуратура, а не на журналя.

    1. Разследването на въпросния ПАЛЯЧО е лесно:
      1.За да докаже, че е „д-р“ вади документите
      2.Оказва се, че документите са подписани от ПОЖАРНИКАР
      3.С докторат пожарникарски може да е добър за министър-председател, за директор на деЦка градина, или на стрелбище.
      4.Похвалите от пожарникарите да си ги напъха . . . именно.
      5.Държавна заплата новият културен министър може и да не дава за увреждане и съсипване на архитектурни ценности, особено след надменни поучения как КАБ, САБ и Колегията не „проучили“ и не „вникнали“ в екскретирания EXCREMENTUS FECALIS MAXIMUS

    1. Петров е прав за администрацията (държавните и общински заплати), обаче погледни встрани и да видиш каква Халтура в „културата“ вилнее агресивно; ами в образованието с „ВУЗ“-ове на всеки ъгъл, от професоря не мож’ се размина -и още идват- те се харесват един-друг, потупват се и се хабилитирВат на воля . . . тоя Палячо се пише „доктор“; ПУто провъзгласи Камата за „хонорис Кауза“ пък оня е нечленоразделен… почват дечицата още от малки с допотопната (130-годишна) МЕНТЕ-SORRY

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина