АктуалноНовиниСпорт

Браво, Локо

Купата за втора година е ,,черно-бяла” след драма с дузпи

Мартин Иванов, стажант-репортер

Локомотив Пловдив надви ЦСКА София във финала за Купата на България след изпълнение на наказателни удари на стадион ,,Васил Левски”. След мач без голове в редовното време и продълженията двата отбора оставиха най-интересното за дузпите, където ,,смърфовете” пречупиха софиянци и за втори пореден път вдигнаха трофея.

Първите 45 минути бяха динамични макар, че бе отправен само един точен удар. В 42-ата минута крилото на ЦСКА Греъм Кери центрира от корнер и намери Петър Занев, който с летящ плонж насочи много опасно с глава топката към вратата, но вратарят на ,,смърфовете” Мартин Луков реагира и спаси по акробатичен начин. Не липсваха и единоборствата, като две от тях бяха по-груби и двама играчи на ,,червения” тим  Кристиян Малинов и Рубен Пинто бяха официално предупредени.

Второто полувреме бе сходно с първото. Две опасни положения пред двете врати и множество единоборства, някои от тях санкционирани с жълт цвят на картона. Първото от двете по-опасни положения бе пред вратата на отбора от града под тепетата. В 74-ата минута Иван Турицов бе намерен на десния фланг и отправи центриране към, влезлия като резерва през втората част, Енрике Рафаел. Бразилецът отправи удар с глава, но Мартин Луков внимаваше и изби топката. Последва отговор от страна на ,,черно-белите”. Анте Аралица отправи прехвърлящ удар от центъра на терена, но Бусато предвиди ситуацията и улови топката.

И така след 90 минути без голове на стадион ,,Васил Левски” последваха продължения. В тях положения пред двете врати липсваха. В 114-ата минута отборът на ЦСКА остана с човек по-малко след като Кристиян Малинов извърши грубо нарушение и получи втори жълт и съответно червен картон. Това обаче не оказа влияние на развоя на сблъсъка и той се реши след изпълнение на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари ,,черно-белите” бяха категорични и реализираха и петте си опита. Един пропуск в отбора на ,,армеиците” реши мача. Али Соу се оказа грешникът за ЦСКА в този невероятен и емоционален финал за Купата на България и с резултат 5:3 след изпълнение на дузпи трофея отново отива на ,,Лаута”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина