БългарияЪндърграунд

Street Masters 2015 взриви Цар Симеоновата градина (ВИДЕО)

В първата вечер на Европейското първенство за стрийт култура – Street Masters 2015, беше истинско мазало

Събитието бе открито с концерт, в който участие взеха Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Литър Джак и много други. Той се проведе под надслов „Продължи линията на живота си без дрога“. Стелиян Димитров, инициатор и организатор на кампанията, заедно с няколко български изпълнители представиха песента, посветена на кампанията – „Линията на живота“ пред пловдивска публика. Призивите на изпълнителите, които се радваха на огромно внимание, гласяха „Не убивайте себе си, не използвайте наркотици“, „Нека децата знаят защо организираме кампанията“ и т.н. Песента за кампанията бе изпълнена от Стелия, Веси Бонева, Тодор Гаджалов и Литър Джак, като за записването на вокалите е спомогнал Николай Николов от група НИ.КО, а самата песен е дело на музикантите от група Респект.

След концерта, на който малки и големи не само се забавлявана, но и замислиха над текстовете, посветени в борбата с наркотиците, започна големия батъл. Водещ на Европейското първенство по бийтбокс беше Део, който събра още по-близо любопитните погледи не само на присъстващите на събитието, но и на случайни минувачи.

В третото по ред Street Masters дерби, взеха участие 16 бийбоксъра от цяла Европа. Батълите бяха истинско меле, събиращи шампионите на европейските страни. Конкуренцията беше повече от ожесточена и в дадени моменти журито не можеше да определи кой да продължи и кой да отпадне. Битките протичаха, както повелява традицията – 1 в 1 – двама бийтбоксъра, един срещу друг на сцената. Всеки от тях имаше по 2 рунда от по 90 секунди, които в дадени моменти се оказа недостатъчни, за да може да се изяви пълния талант на изпълнителите. 

Трудно е да се определят фаворитите на публиката, тъй като всички бяха посрещнати особено шумно и топло. За съжаление, нашенци отпадната на четвърт финалите, но ние ги поздравяваме за тяхната работа и умения, които са постигнали. Особено интересен беше батъла между двамата англичани, които показаха особено висок стил…

Целия текст, снимки и видео можете да видите в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. През последните дни в Градината е повече от мазало,нетърпимо е. Това вече не е градски парк,а панаир. Вчера решихме да се поразходим,но се натъкнахме на сватба и тумба хора до Езерото, до детската площадка течеше музиката на куклените артисти,а от сцената наблизо трещеше рап.Навсякъде хора,тъпчещи тревата,ритащи топка между дърветата,гюрултия.А пазачите на реда си почиваха по пейките.Ако така ще ставаме център на културата?!

  2. СПОРЕД ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА ОТ ЩУМА В ОКОЛНАТА СРЕДА (ЗЗШОС) И ПРОИЗТИЧАЩИТЕ НАРЕДБИ парковете са обозначени като „тиха зона“, „за отдих и почивка“ и максимално допустимите децибели там са до 45dB. Този шум е много пъти над тази граница, разбира се.

    Пловдивския общински инспекторат се помещава на 50 метра от тази сцена и този шум.

  3. СПОРЕД ЗАКОНА ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО (ЗКН):
    Задължителн режими за опазване на Цар-Симеоновата градина.1.НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПАМЕТНИКА НА КУЛТУРАТА „Цар –Симеонова градина НЕ СЕ ДОПУСКА:

    1.2. ……..разполагане на временни ни постройки, павилиони, временни атракционни съоръжения и други подобни, освен в случаите, когато се налага при извършване на консервационно-реставрационни работи…“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина