БългарияЪндърграунд

Митко Господа в група за търговия с крадени коли

Трима арестувани в полицейска операция, вървят обиски в пловдивските им квартири

Блокът на 'Милеви скали', където е имал квартира един от арестуваните
Блокът на ‘Милеви скали’, където е имал квартира един от арестуваните
Митко Господа от Брестовица бе арестуван за участие в организирана престъпна група за търговия с крадени коли. Известният 50-годишен жител на виненото село в Родопската яка е бил основна част от схемата за продажба на зулени автомобили, която е била ръководена от 39-годишния Пламен от Хасково с квартира в Пловдив. Той е бил задържан в четвъртък, докато се опитвал да прекара крадено Волво от Димитровград до Пловдив.
До разбиването на схемата се стигнало, след като в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР – Пловдив постъпила информация, за престъпна дейност на група, която се занимала с търговия на крадени коли. Участниците в нея заличавали или подменяли идентификационните белези на колите, изготвяли са фалшиви документи и ги регистрирали в страната ни или са търгували с тях в държави извън Европейския съюз.
Пламен бил спипан след организирани заградителни мероприятия. Той тръгнал от Димитровград в 19 часа, а пред него с „БМВ” шофирал съучастникът му Димитър К. /29 г./ от Пазарджик. Двамата били заловени пред квартирата на пазарджиклията на улица „Милеви скали“ в квартал „Гагарин“. От направения оглед било установено, че „Волво”-то е с регистрационни табели на друг автомобил, върху рамата му е извършена интервенция и колата е обявена за издирване.
При последвало претърсване от жилището на Димитър и апартамент, използван от Пламен, са били иззети голям брой мобилни телефони, преносими компютри, регистрационни табели и документи за автомобили, стикери с номера на рами, снимачна техника. При обиск у Пламен била открита и голяма сума пари, чийто произход е неизяснен.
В хода на процесуално-следствените действия криминалистите са проверили три адреса в Пловдив и областта. В къща в Брестовица, обитавана от Димитър Господа са били намерени още скенер, лаптоп, италиански регистрационни номера на МПС, български свидетелства за регистрация на МПС, гумени матрици за полагане на печати, планки с изписани номера на МПС и копия на различни документи. В частен двор в Оризари бил открит лек автомобил „Фолксваген” с обявени за издирване регистрационни табели. От автоборса в града бил иззет лек автомобил „Тойота”, който бил подготвен за износ – върху номера на рамата й е била извършена интервенция.
Тримата мъже, които са криминално проявени, били задържани за 24 часа. След изтичане на мярката, на Плмане и Димитър е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 345 и чл. 215, ал. 1 от НК и са задържани за 72 часа.
Образувано е досъдебно производство.Предстоят множество експертизи и проверки за иззетите вещи и предмети.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина