БългарияЪндърграунд

Как се достига от ъндърграунда до Каварна Рокс

Как се достига от ъндърграунда до Каварна Рокс
Downer Kill  записват вокалните линии на дебютното си EP в гардероб
Стефка Георгиева

Downer Kill са вече добре позната банда не само на пловдивската публика, но и на почитателите на кор музиката в цялата страна. Успях да се срещна с всички от групата преди тяхно участие в Пловдив. Ето какво ми разказаха те.
Ирина разказа, че групата съществува от 4 години, но в този състав са от година и половина. Сменяли са вокалисти, басисти и китаристи, докато се е събрал този екип. Инициаторът се оказа Емо, който е дал и идеята за групата. Той сподели, че от малък е искал да има банда и ето – има я. Първият им концерт е бил на Хелоуин 2011 година в Stage 51.
Вокалистът им – Любчо, се е присъединил по-късно към формацията. Открили са го съвсем случайно на едно прослушване за талант. Групата е трябвало да свири на училищно тържество, там са открили Любомир и са му предложили да се хваща микрофона.
С особен ентусиазъм разказа за участието си на Каварна Рокс миналата година. Най-голямата сцена, най-голямото свирене, най-голямата публика – всичко най им е било до този момент. За пръв път можех да тичам на сцената, беше широко и пак успяхме с Ирина да се пребием, смее се Любчо. При тях явно се е получило нещо като традиция да се пребиват и удрят на сцената.

Цялата статия можете да видите в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина