Вкусът на градаЗабавление

Пълен Айляк в Котка и Мишка

Представят новата занаятчийска БГ бира „Ailyak Mosaic Session IPA”  в бара този петък

Малцина могат да дадат точно определение на думата Айляк. Едни момчета и момичета обаче го дефинираха на вкус и аромат.  Георги Христов и половинката му Пламена са двамата нови млади родни пивовари, които ще ви възхитят с поредната родна занаятчийска бира- „Ailyak”. Ще ви възхитят и удивят, тъй като наистина ако биченето на айляк може да придобие течна форма, то би се изляло в халбата ви именно като IPA-та, която правят Жоро и Пламена. Двамата ще представят за първи път в Пловдив хмеловия си еликсир този петък. Мястото, разбира се, е бар „Котка и Мишка”. Премиерата на „Ailyak Mosaic Session IPA ” в родния град на айляка съвсем естествено ще е твърде вкусно , емоционално и пивко занимание, което ще стартира точно в 19ч. в новата зала на бирения оазис в квартал Капана. С две думи- Айлякът ще е пълен.

Крафт пивоварите ще разкрият тайните на пенливото си отроче, а и някои от плановете си за бъдещето на марката. Ще разкрият и защо се спират точно на това име. Твърдят, че не е само от симпатии към Пловдив. А най-вече заради неописуемо прекрасното усещане да се намираш в такова благоразположение на духа. Да си свободен да усещаш сладката част от живота, казват те. Ние обаче искаме да знаем още за тях и историята им.

Пивото Mosaic Индия пейл ейл е щедро охмелено. Жоро разкрива, че в първата варка са използвани количества, предвидени за две варки. Бирата е с 6% алкохолно съдържание, има характерен наситен цитрусов аромат и вкус.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина