За първи път в Пловдив Икебана пърформанс

Икебана изложба и пърформанс ще се проведе в гр. Пловдив, 21 – 27 Октомври, 2024г., 10:00 – 18:30ч.

От 21 – 27 Октомври, 2024г. в Източен сектор на Римски стадион ще можете да разгледате изложба на икебана композиции и картини в стил икебана, да участвате за първи път в Пловдив в икебана пърформанс, и да се включите в работилница по икебана.

В пърформанса ще бъде сътворена голяма скулптурна аранжировка на икебана с участието на публиката, под съпровода на японска музика, едно истинско релаксиращо преживяване и наслада за очите и душата на присъстващите.

Пърформанса ще бъде изпълнен от Мирослава Иванова с японско име Hosen, икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana представят многообразието на икебана – от семпли и пестеливи композиции, през скулптурни цветни композиции, до големи, богати композиции, както и карини, характерни за школата Согецу.

Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“.

Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбите в Пловдив и София, ще видят икебана пърформанс, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в нашите работилници.

Мирослава Иванова – Хосен е икебана артист и преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana.

Творците в изложбата са Мирослава Иванова и нейните ученици.

Къде: Източен сектор на Римски стадион, гр. Пловдив, Търговски център на ул. Княз Александър I, № 11 (етаж -1 и -2). Вход с цената на входа на обекта. (заплаща се 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти, безплатно за деца до 7г.)

Официално откриване на изложбата с икебана пърформанс на 21.10.2024г. от 18:00 ч. Вход свободен.

Работилницa по икебана за деца и възрастни
27 Октомври (неделя), от 13:00ч. до 16:00ч.

В работилницaтa могат да се включат всички желаещи деца и възрастни, които искат да изпитат щастието да твориш с цветя, да научат повече за японското изкуство за аранжиране на цветя и да направят своята „Първа икебана”.

Участието в работилницата е с предварително записване. Цена: 25 лв. (заплаща се също и вход на обекта 5 лв. за възрастни, 2 лв. за ученици и студенти, безплатно за деца до 7г.)

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие.

Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.

Организатор на събитието: Miracle Ikebana

Спонсор на събитието: Фондация EU-Japan Fest

Събитието е част от 35-ти Дни на Японската култура в България и се провежда под патронажа на Посолството на Япония в Република България.

Exit mobile version