Всички учители в страната с безплатен достъп до електронни учебници и ресурси

Евала Култура Новини

В подкрепа на българското образование Издателска група „Просвета“ осигури на всички  учители в страната – от детската градина до 12. клас – възможност за безплатен достъп до своята електронна образователна платформа е-просвета. Те могат да ползват свободно цялото съдържание: електронни учебници и познавателни книжки, стотици видеоуроци с учител, кратки е-уроци, близо 40 000 интерактивни ресурса – задачи, упражнения, тестове, презентации и др.

По принцип свободен достъп до е-просвета имат учителите, които работят с печатните учебници на „Просвета“. Сега платформата ще бъде отворена за всички преподаватели – и за тези, които не работят с издателството, до края на настоящата учебна година – 31 август.

Новата инициатива на издателската група цели да подпомогне учителите и най-вече децата в динамичното преминаване към различни форми на обучение – присъствена, от разстояние или смесена. „Надяваме се и този път да бъдем полезни на преподавателите и учениците, които полагат неимоверни усилия в условията на продължаващата пандемия. Сигурни сме, че ресурсите ве-просвета ще направят учебния процес по-ефективен, интересен и пълноценен“, коментираха от издателството.

Платформата е-просвета бе отличена със специалната награда на журито на Международния конкурс „Най-добри учебни материали в Европа“ за 2021 г. по време на Франкфуртския панаир на книгата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.