Доц. Ангел Янков представя монографията си „Градиво за старите родословия на с. Малево, Долен Рупчос“

Регионалният етнографски музей – Пловдив кани на официалното представяне на монографията „Градиво за старите родословия на с. Малево, Долен Рупчос“ (историко-етноложко изследване) на доц. д-р Ангел Янков

Авторът и книгата ще бъдат представени от: доц. д-р Михаил Груев, председател на Държавна агенция „Архиви“ и рецензентите: доц. д-р Ирена Бокова, Нов български университет проф. д.н.к. Васил Марков, ЮЗУ „Неофит Рилски“. Входът е  свободен. Началото е от 18 часа.

Представянето на забележителния труд на автора, който е роден в село Малево, ще бъде своеобразен празник за свързаните с Родопите. Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Община Чепеларе.

7 октомври 2024 г.
18:00 ч.
РЕМ – Пловдив, ул. „Д-р Ст. Чомаков“ №2

За монографията на Ангел Янков „Градиво за старите родословия на село Малево, Долен Рупчос. Историко-етноложко изследване“, проф. д.н.к. Васил Марков от Югозападен университет „Неофит Рилски“ пише:  „Четейки забележителната по своята научна и едновременно художествена стойност, монография на доц. д-р Ангел Янков „Градиво за старите родословия на село Малево, Долен Рупчос. Историко-етноложко изследване“, човек неминуемо и съвсем естествено си задава въпроса: Откъде започва България? За мен, на този труден, но и едновременно много съкровен, за всеки българин, въпрос отговаря книгата на доц. Янков. Книга, написана с много любов, с бликащо родолюбие, с всеотдайност и едновременно с професионализма на изграден историк и етнолог. На всички, които обичат своя род и Родина горещо препоръчам да прочетат тази книга!

Exit mobile version