Война в Катуница: Хора на Цар Киро убиха момче, газят полицаи с бус

Криминале

Местните атакуваха именията на алкохолния бос, искат да го линчуват
Десетки полицаи пазят Рашкови от хорската гняв
Десетки полицаи пазят Рашкови от хорската гняв
Катуница стана Триполи тази вечер. Истинска война се води в селото близо до Пловдив, след като хора на Цар Киро убиха момче, прегазиха двама негови приятели и трима полицаи в невиждано масово меле, чийто финал може да бъде много кървав. Цялото село е на крак и иска да линчува алкохолния бос и фамилията му, съобщава човек на Под тепето от Катуница. В същото време, близо 300 въоръжени до зъби полицаи от всички звена в Пловдив и Асеновград се опитват да успокоят обстановката и да запазят мира. Блокирали са именията на циганския монарх и се опитват да го спасят от хорската ярост.
Екшънът започнал в още през деня днес. След кратък сблъсък между хора от селото и внуците на Кирил Рашков, и първите и вторите подали жалби в полицията за тормоз и заплахи.Вторите обаче решили да действат. По непотвърдена информация ударна наказателна бригада цигани се товари в бус от Столипиново и тръгва да защитава Рашкови. В 20 ч. оранжевият Форд Транзит стига до селото, за да прави погромиImage title
Image title
.Една от хасиендите на циганския монарх, разбита от хората от Катуница
Една от хасиендите на циганския монарх, разбита от хората от Катуница
Image title
Image title
Верандата на Цар Киро след погрома
Верандата на Цар Киро след погрома
Image title
В имението на Царя всичко е Луи Вюитон и Прада
В имението на Царя всичко е Луи Вюитон и Прада
Мраморният вход към Рашковото имение
Мраморният вход към Рашковото имение
Image title
И с пълна газ и съвсем умишлено, според очевидци, минава през 19-годишния Ангел Петров, който бил извел кучето си на разходка. Возилото влачило близо 15 метра тялото на момчето. Той остава на асфалта, а кръвта и мозъкът от премазания му череп изтичали на асфалта. Ужасът станал пред погледа на роднини и приятели на Ангел, които вкупом тръгнали към именията на Рашкови, за да търсят разплата. За няколко минути се събрало цялото село. Дошла и полиция. Част от колите на Рашков, участвали в гонката
Част от колите на Рашков, участвали в гонката
В един момент отново се появил кървавият бус, а хората се опитали да го спрат с жива верига. Шофьорът обаче дори не намалил. Минал през тълпата с пълна газ. Прегазил двама от приятелите на починалия на път за болницата Ангел- Атанас Васев и Петър. Под гумите попаднали и трима служители на реда. Бусът изчезнал, а тълпата щурмувала един от палатите на Рашкови. Хората от Катуница първо запалили  къща за гости в рамките на имението. Разбили именията. Циганската фамилия се разбягала. Хората ги подгонили. Дошли полицейски подкрепления, пожарни и няколко линейки за ранените. Тук положението е барут. А искрата е навсякъде. Гори и не е ясно дали може да бъде изгасена, коментираха пред Под тепето униформени.
И в този момент цялото село е блокирано от полиция. Спец ченгета с каски, маски и калашници пазят хасиендата, в която се крият Рашкови. А съселяните им искат да ги разкъсат. Тук е военно положение. Няма да пуснем циганина Кирил да се върне отново и да прави каквото си иска. Край, отсече един от близките на убития Ангел.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.