Прагът за регистрация по ДДС скочи двойно до 100 000 лв.

Избори 2021 Новини
Инфлация

В момента границата е закована на 50 000 лв

Увеличението гласуваха днес депутатите на първо четене в залата на Народното събрание.

Промените бяха внесени официално от народни представители от всички партии на вече разпадналата се коалиция – ПП, ДБ, ИТН и БСП. Мярката обаче е дългогодишна битка на обединената десница от „Демократична България“ и лично на нейните представители Георги Ганев и Мартин Димитров.

Именно последният описа идеята като „едно от най-важните неща, които можем да направим за малкия бизнес“.

Проблем обаче има – Брюксел трябва да одобри този вид данъчна дерогация. Очаква се все пак, че идеята на българските власти ще получи подкрепата на Европейската комисия.

„Не виждаме разумна причина това да ни бъде отказано. Колкото до увеличаване на прага до 166 000лв., което е таванът за целия ЕС, това като дебат ще се случи догодина. Засега ще оттеглим това наше предложение. За важните реформи можем да работим заедно и да ги постигаме заедно“, каза Димитров.

За отбелязване е, че промяната бе подкрепена единодушно и от ГЕРБ, и от“Възраждане“.

„Надявам се до 2024 г. да намерим усилия, в България тогава дори да не бъде в левове регистрацията по ДДС, да си говорим тогава в единната европейска валута, да стават такива изчисления“, реши да обяви Александър Иванов от бившите управляващи, очевидно говорейки за приемане на еврото.

Източник: clubz.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.