ПП ще върнат първия мандат на президента – ВИДЕО

Избори 2021 Новини
Асен Василев

„Продължаваме промяната“ не успяха да съберат 121 депутати, които да подкрепят съставянето на ново правителство в рамките на този парламент

Точно в 17 часа вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев ще върне на Радев първия мандат за съставяне на правителство. Следващият мандат трябва да отиде при втората политическа сила в парламента – ГЕРБ, които още след вота на недоверие обявиха, че веднага ще върнат празна папка.

Президентът има право да избере на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Вчера от БСП заявиха готовност да преговарят, ако получат третия мандат, а днес от „Демократична България“ изразиха същото намерение.

Ако и третият мандат е неуспешен, президентът разпуска Народното събрание, назначава служебен кабинет и насрочва предсрочни избори.

Асен Василев заяви, че целта на ПП е да няма корупция и това, което се случва в България през последните 15 години с разширяващата се ножица между бедни и богати, да започне да се обръща.

„Държавата да работи за хората и парите да отиват при тях, а не да отиват при 8 избрани фирми, които след това да ги използват, за да подкупват политическата класа“, каза финансовият министър.

Василев обясни, че ПП са успяли да намерят подкрепа от 117 депутати, които са готови да ги подкрепят.

„Надяваме се при едни следващи избори, допълнителните 4 депутати да бъдат избрани от народа и да можем да реализираме нашите намерения“, заяви той.

 

Източник: offnews.bg

Споделете ни във:

9 thoughts on “ПП ще върнат първия мандат на президента – ВИДЕО

  1. Истината за мен е че за 6 месеца не изкараха никакви официални доказателства за безумното крадене на ГЕРБ. Само приказки. А като се има предвид какви крадци са гербаджиите и колко са прости, ако не си изкарал нищо, значи просто не си искал. Както винаги – нито Костов направи нещо срещу теьи преди него, нито Царя срещу Костов, нито Тиквата срещу БСП и ДПС и сега ПП не направиха нищо реално срещу ГЕРБ. Стани да седна май.

  2. Най добре е тези от ПП да си стегнат куфари и обратно в харвард да се доучат преди Кирчо да е попаднал под ударите на закона за нарушение на конституцията на РБ.Може да вземат с тях и човекът с вдигнатия юмрук и държавата да си отдъхне.

    1. А, ти се върни в 6-ти клас да си доучиш граматиката и правописа, тогава коментирай, кой да се връща в Харвард. Как все най-големите тъпони са сред най-големите „разбирачи“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.