Обсъждат на първо четене законопроект за противодействие на корупцията

Избори 2021 Новини
Народно събрание

Програмата за работа на парламента предвижда днес депутатите да обсъдят на първо четене законопроект за противодействие на корупцията, внесен от Андрей Гюров и група народни представители. Очаква се законопроектът да е точка втора от дневния ред. Промените касаят работата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Вносителите предлагат комисията да бъде разделена на два отделни органа – Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и Комисия за противодействие на корупцията (КПК). Предвижда се още да има разследващи инспектори, които да могат да извършват предварителни проверки и разследвания по реда на Национално процесуалния кодекс. Те ще имат право и на служебно оръжие, гласят предложените текстове.

В дневния ред на депутатите още са и четири законопроекта за промени в Закона за устройство на територията.

Предвижда се и законопроект за ратифициране на Меморандума за разбирателство относно подкрепа за проекти на ЕС между България и Европейската инвестиционна банка.

Очаква се депутатите да обсъдят и законопроект за ратифициране на Рамковото споразумение за партньорство на страната с Международната банка за възстановяване и развитие.

Източник: dariknews.bg

Споделете ни във:

1 thought on “Обсъждат на първо четене законопроект за противодействие на корупцията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.