Вместо реставрация – бетон на къщата на Куцооглу

Актуално Градът Култура Новини

Липсва задължителната информационна табела за строителство с данни за разрешителното, периода на работа и други изискуеми елементи

Въпреки присъдата за незаконно съборената сграда – недвижима културна ценност на улица „Гладстон“ странните дейности там продължават. От няколко на място активно се лее бетон. Инвеститорите набързо засипаха терена с чакъл и изляха бетонова плоча.

В последните дни сградата започна да расте – но не в нейния автентичен вид. Бетон и арматура създават новия фалшификат на мястото на старата тухлена красива сграда, строена за голямата тютюнева фамилия Куцооглу. Според решението на съда след събарянето, отговорното лице бизнесдамата Вероника Иванова заплати глобата от 2000 лева.

В същото време всички строителни дейности в момента се случват без задължителната по наредба табела с данни за строително разрешително, период на работа и другите изисквани информационни елементи.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Вместо реставрация – бетон на къщата на Куцооглу

 1. Бог да я прости къщата на Куцооглу. Новата няма да носи духа на оригиналната, която безвъзвратно погина заради алчност.

 2. Фьодор КараКАЛИНКА осмокурсник от НеБеУу = БДИТЕЛ каза:

  БДИ учил-недоучилият (5+3=8 пет години в трети курс НБУ / ЮЗУ) КараКАЛИНКА да не би някой / нещо да направи НЕ ПО ТАРИФАТА МУ!

  1. стипендиантка на ФОНД "БГстански АрхитекТурски постМодерн" каза:

   Закачливо, но неучтиво репликирахте АРХонта самозван „изкуствЕНовед“ КараКоЛИНКов от конкурентната ни Фондация „БАМ“ със сенчестото финансирване (дето му се вижда края, циг-евре-унгарецът врътна кранчето на ОткрехнатиОбщества).

   КАЛИНКИТЕ ТРЕБЕ ДА СЕ КРЕПИМЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.