Световното първенство по гребане под патронажа на Мария Габриел

Актуално Градът Живот Новини Спортен Пловдив

Замисълът на проект “Пловдив – национален гребен център” е да се привлекат към гребането деца от цялата страна посредством иновативен дигитален подбор

Европейският комисар Мария Габриел пое под патронажа си Световното първенство по гребане за младежи до 23 години, което ще стартира в Пловдив от 19 до 24 юли 2023 година.

Новината бе съобщена от Комисията по патронажа на Европейския съюз. В Европейската комисия комисар Мария Габриел отговаря за направлението “Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.”

Поканата бе отправена от Председателя на Организационния комитет на шампионата през 2023 година Иван Попов. В началото на 2022 година, заедно с представители на Организационния комитет той бе на посещение в Брюксел, за да запознае еврокомисар Мария Габриел с два пловдивски проекта, свързани с гребния спорт, насочени не само към това градът да се превърне в национален гребен център, но и в по-добро място за живот.

Замисълът на проект “Пловдив – национален гребен център” е на базата на Спортно училище “Васил Левски” и най-титулувания гребен клуб “Хеброс” да се привлекат към гребането деца от цялата страна посредством иновативен дигитален подбор. Вторият проект е за Световен гребен център – част от екопарк “Марица”.

Очакванията на организаторите на Световното първенство по гребане за младежи до 23 години през 2023 година в Пловдив са, че то ще бъде много по-силно от предходното от 2021 година, което също бе в Града под тепетата. Тогава то премина при ограниченията на ковид-кризата в света и въпреки това на Гребния канал в Пловдив дойдоха 902 гребци от 43 страни.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.