АктуалноГрадътЗелен градНовини

Стълбите към Пешеходния мост изчезват постепенно

Стълбите от ляво на Пешеходния мост от ул. „Петко Каравелов“, постепенно изчезват и природата ги завзема. Причината за това е иначе красивото дърво от вида Пауловния, оставено без грижа.

Дървото видимо е заболяло, като листата са разядени, а короната изглежда не е подрязвана никога, за това сигнализираха пловдивчани в редакцията ни.

 

Дълги надвиснали клони от дървото покриват стълбите и затрудняват придвижването на пешеходци в участъка. Те са завладели 2/3 от площадката.

Дървото „Пауловния“ екзотично за региона ни и произхожда от Югоизточна Азия. Преди десетилетие е внесено в България, заради неоспоримите си качества пред останалите видове. То има изключително бърз растеж, произвежда 10 пъти повече кислород от нормалните дървета и е приспособимо към повечето типове почви. Цветовете му са изключително красиви.

Поради не обръщането на внимание отстрана на Общинско предприятие „Градини и паркове“ обаче, дървото се превръща в пречка, коментират преминаващите. Тази сутрин недобросъвестни граждани са изпочупили част от пречещите клони.

Читател: Отрязаха четири големи и абсолютно здрави дървета пред Трето РПУ

С този сигнал искаме да отправим не само молба към ОП „Градини и паркове“ за полагане на необходимите грижи и подрязване на короната, но и призив към хората да ценят дадената ни в изобилие природа.

Велизара Ангелова, стажант

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. На армията общински синекурци изобщо не им пука за това дърво,както и за хилядите други проблеми малки и големи на Пловдив.Просто няма далавера в тези неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина