С разчупване на хляб отриха Пролетния панаир на занаятите

Градът

Едно от любимите на пловдивчани събитие отвори широко вратите си и беше посрещнато от стотици на Римския стадион. Пролетният панаир на занаятите се провежда за трета година, а търсенето, което има за краткия си живот, е наистина впечатляващо. Тази година акцентът пада върху майсторите хлебари. Един вековен занаят, който е сред любимите на всеки българин. Той е традиция – всеки празник започва с разчупване на хляб, така и откриването на панаира беше посрещнат с мед и сол. Това е пловдивски хляб, каза Георги Лефтеров, председател на Българската гилдия на пекарите, тъй като всеки иска да опита от този хляб и всеки иска да живее в Пловдив. Хлябът беше разчупен от кмета Иван Тотев и председателя на Регионалната занаятчийска камара, Тони Симидчиева. Като младоженци сме, пошегуваха се те, а по-голямото парче, разбира се, остана в ръцете на кмета.

Дванадесет майстори, сред които и двама чужденци, в мобилна пекарна ще приготвят хляб на Малката главна, на която вече се носи уханието от прясно изпечените вкусотийки.Шатрите са вече разпънати – кожари, ножари, дърворезбари, керамика, свещарство и още много очакват да бъдат видени и разгледани от пловдивчани и гостите на града ни. Панаирът ще продължи до 26 април (неделя).

Споделете ни във:

3 thoughts on “С разчупване на хляб отриха Пролетния панаир на занаятите

  1. Vaprosnata jena e totalna klientelistka i vinagi gleda da e dobre s vlastta, tia e s gaden restorantiorski mantalitet. Tarsi samo kelepira i iska da e vinagi na trapezata !

  2. жената на снимката е бивша общинска съветничка, бивша спортистка и настояща собственичка на ресторанти и хотел/и. Същата изпълняваше „надзор“ от страна на общината при галактическия ремонт на сградата на културния дом, където се извършиха колосални безобразия и злоупотреби, непокътнати от прокуратурата и до днес. Надзорът и е бил колосален, както става ясно.А сега, нека малко по-позитивно, да се усмихнем, с бъклица и дрян и да подкараме кервана..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.